Žena doma: Každá MAMA je v plavkách za kráľovnú

Mary K. | 8. júl 2019
Žena doma: Každá MAMA je v plavkách za kráľovnú

Máte ich? Také tie, čo vyformujú prsia, zakryjú brucho a zdvihnú zadok?

Ja ich hľadám a stále nič. Rád, ako vybrať tie správne plavky, je na internete a v časopisoch dosť. Zdá sa, že naozaj každé telo si nájde tie svoje ideálne plavočky. Alebo NIE?

Bikiny, či jednodielne?

Blúdim po stránkach a hľadám plavky špeciálne pre matku po pôrode. Alebo po niekoľkých pôrodoch. Viete, také ktoré nebudú zbytočne upozorňovať na ovisnuté brucho, prsia sadnú do košíkov a mama v nich bude za kráľovnú.

Postavičky 20-ročných modeliek nekorešpondujú s mojimi požiadavkami
, tak to balím. Viem ja, či kvetinové bikiny budú sedieť aj na 38-ročnom tele dvojnásobnej dojčiacej matky? Vytiahnem zo skrine staré čierne jednodielne plavky a nech mám biele brucho radšej, ako ho na kúpalisku sťahovať v kvetinových bikinách, z ktorých by možno vykúkala jazva po cisárskych rezoch.

Nudapláž? To snáď nie!

Ach, telo! Kamarátka sa nedávno vrátila z exotiky a s nadšením popisovala nudapláž, na ktorej sa s mužom najprv nesmelo schovávali, neskôr, keď (porovnávaním) zistili že sú ich bruchá a nohy v dobrom stave,  a že aj tak ich niekto nerieši, užívali si vodu a piesok na holo.

Rozprávala mi o tom na kúpalisku, kde som sa ja černila v plavkách pre starenu, zatiaľ čo ona, mama troch detí s miernou nadváhou, bola vysmiata v krikľavoružových bikinách s bodkami. 

Zobkali sme s deťmi melón a obzerali 45-kilovú ženu na vedľajšom ležadle, ktorá sa napchávala langošom. Pred ním zjedla sušienky (vieme, lebo decká žobronili pomerne nahlas také isté) a banán. „Jój, dráždite ma s tým langošom,“ skonštatovala moja ružová kamarátka smerom k žene a už sa aj s úsmevom vybrala na jeden so syrom. 

Dali sme sa so štíhlou pani do reči a zistili sme, že nešťastnica chce trochu pribrať, lebo aj plavky si musela kúpiť v detskom oddelení.

plavky, leto, schudnúť do plaviek, žena po pôrode

Všetky sme kráľovné!

Takto to je, ženy. Plavky sú strašiakom pre tie s nadváhou, aj chudé. Pripisuje sa im zbytočná dôležitosť, ktorá kazí dobrý pocit z leta už začiatkom jari. Titulky časopisov nás hecujú „chudnúť do plaviek“ a vyrábajú zbytočné stresy pred krásnym letom.

Navrhujem, aby sme všetky - s celulitídou, jazvami, trčiacimi kosťami či väčším bruškom, tučné i chudé, nosili toto leto s hrdosťou svoje telo, nie plavky! 

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: