Žena doma: O cuckacích kašičkách

Mary K. | 13. júl 2017
Žena doma: O cuckacích kašičkách

Sú tam. Pekne v rade vystavené a lákajú fajnovými príchuťami. Ešte aj krásnym bábätkom, ktoré sa šťastne usmieva pri každej lyžičke tohto pokrmu.

Lesklý plastový obal, alebo sklíčko, škatuľka...obsahujúce dobroty pre naše deti. Podprahovo vnímame, že tento pultík s detským jedlom nemôžeme obísť, lebo je už hotové, vraj aj zdravšie a ušetrí náš čas.

Prečítajte si aj:  Žena doma: Potravinový biznis na deťoch

Hotové kaše sú zdravšie?

Čo ti šibe? Hovorím si, keď doma vykladám nákup z drogerky. Veď to nič, odložím tieto bábätkovské papanice na horšie časy a použijem, keď nebudem stíhať.  Keď nebudem mať čas na šúpanie, strúhanie, varenie, dusenie a tak. Zaplatená pani v televízii tvrdí predsa, že moje strúhané jablko s piškótkou je oveľa oveľa horšie pre dieťa ako výživka v obale z PVC. Že ich jabĺčka sú z BIO úrody, spracované pod dohľadom, zakonzervované prírodne. Ich kaša je obohatená o toľko vitamínov a probiotík, že  tá moja z obyčo ovsených vločiek sa môže schovať! Tak milé mamy, aby ste vedeli, ako to je. Nezabudnite v obchode nakúpiť aj pár plastových fliaš s vodou pre maličkých, lebo voda z kohútika ani zďaleka nie je taká dobrá a vhodná a vôbec. Všetko, čo sa nedá kúpiť v obchode, je podozrivé, nekontrolované a teda potenciálne škodlivé!

Zaujme vás: Detské príkrmy: kupovať alebo pripraviť doma?

Domáca strava

Mamy šetria čas

Cuckacia kašička na mňa vábivo žmurká, keď uvažujem, ako stihnúť autobus do mesta a nemať hladné dieťa. Intuitívne som vytiahla prsník a do kabelky hodila jablko. Má päť zubov, nech chrumká. Tie kaše zlenivejú nielen mamy, ale detské žuvacie svaly. Potom im dáte odhryznúť kus rohlíka a kašičkové deti nevedia hrýzť, ani prehĺtať väčšie nemixované kusy. 

"Hotovky" nie sú na každý deň

Tomu BIO a „lepšie ako“ doma uvarené akosi neverím. Niekoľkomesačná, či ročná záručná doba ma odrádza. Ale pravdou je, že hotové jedlá pre deti šetria čas. Sú praktické na cesty, výlety, keď nestíhate. Uvažujem o nich skôr ako o výnimočnom prípade, nie každodennej potrave. Čo vy? 

Tipy pre vás: Dojčenské recepty - inšpirácie pre mamičky a detičky

Dieťa papá kašu

Prečítajte si tiež:

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: