Zbierka 1 deň úsmevu štartuje už dnes!

Redakcia | 20. jún 2011

V dňoch 20. - 24. júna 2011 sa na celom Slovensku opäť uskutoční zbierka 1 deň úsmevu, ktorú organizuje Spoločnosť priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar.

V dňoch 20. - 24. júna 2011 sa na celom Slovensku opäť uskutoční zbierka 1 deň úsmevu, ktorú organizuje  Spoločnosť priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar. Finančný výťažok z nej poputuje  na rozvojové projekty pre deti z detských domovov, náhradným rodinám a rodinám v kríze.

Minulý rok bolo vďaka tejto zbierke vyzbieraných  42 520 eur. Peniaze zbierajú dobrovoľníci organizácie spolu so študentmi zo stredných škôl, ale v minulosti ju už podporili aj niektoré známe osobnosti. V uvedených dňoch bude môcť verejnosť stretnúť v uliciach miest, ale aj obchodných centrách dobrovoľníkov organizácie v červených tričkách s logom Úsmevu ako dar, darcom venujú balóniky s logom, propagačné letáčiky či pohľadnice s farebnou potlačou.

Najaktívnejší dobrovoľníci zbierky získajú osobitné ceny.  Odmenené budú aj najaktívnejšie školy.  Minulý rok získala najúspešnejšia škola peniaze na nákup kancelárskych potrieb. Podporiť zbierku sumou 1 euro možno aj  zaslaním sms v tvare: DMS medzera USMEV na číslo  877. Viac informácií možno nájsť aj na stránke www.darcovskasms.sk.
 
Jedným z cieľov akcie je prostredníctvom  zbierky urobiť na Slovensku čo najväčšiu osvetu v problematike detí žijúcich v detských domovoch, z ktorých až polovica sa má šancu vrátiť  do vlastných alebo náhradných rodín. Organizácii Úsmev ako dar sa to vďaka jej špecializovaným programom a projektom už aj podarilo vo viacerých prípadoch. 

 

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: