Zariaďujete detskú izbu? Máme pár horúcich tipov.

Redakcia | 18. október 2010

Od 20. do 24. októbra sa v bratislavskej Inchebe koná medzinárodný veľtrh bývania, doplnkov a interiérového dizajnu MODDOM.

Je známym faktom, že deti od najmenšieho veku dobre reagujú na farby a na živé veselé motívy. Aj malinké bábätká upokojuje pohľad na farebné postavičky hojdajúce sa im nad hlavou. Bolo by zaujímavé zistiť, čo si asi tak myslia, keď komunikujú so smiešnymi plyšovými tvormi neurčitých tvarov. V neskoršom veku deti rady hľadajú rôzne predmety na  bohato ilustrovaných stránkach kníh.
 
Tieto poznatky je dobré premietnuť aj do priestoru detskej izby pri jej zariaďovaní. Pokiaľ vám to finančné možnosti dovolia, netlačte dieťa na silu do polohy dospeláka, ktorého izba sa podobá na serióznu kanceláriu. Doprajte mu spokojný čas hier vo farebnom fantazijnom svete, ktorý mu vybudujete podľa toho k čomu malý človek inklinuje. Ak nemáte možnosť vytvárať izbičku ako z katalógu, dobrým a zároveň úsporným tipom je umiestniť na niektorú zo stien farebnú tapetu s motívom z rozprávok, či  hrdinov vašej ratolesti.

Máme pre vás tip kde môžete načerpať skvelú inšpiráciu pre vytvorenie detského sveta. Od 20. do 24. októbra sa v bratislavskej Inchebe koná medzinárodný veľtrh bývania, doplnkov a interiérového dizajnu MODDOM. Vystavovatelia už avizovali, že prídu s mnohými riešeniami práve pre našich najmenších. Nebudú chýbať ukážky tematicky ladených detských izieb. Chlapci sa určite nadchnú pri pohľade na zariadenie v duchu „tu býva budúci automobilový pretekár“. Posteľ v dizajne pretekárskeho auta, zladený koberec s naznačenou dráhou, skriňa s motívom cieľovej pásky, to je len niekoľko zaujímavých nápadov, ktoré prinášajú dizajnéri. Na svoje si prídu aj budúci futbalisti, no a nezabúda sa ani na dievčatká. Tématika zoo, či do ružova ladenej izbičky, v akej môže bývať len naozajstná princezná, rozžiaria oči malých dám.

Keď už vaše ratolesti začnú navštevovať povinnú školskú dochádzku, plnenie úloh si vyžaduje veľa sedenia. Toto býva pre mnohé deti doslova kritické. V období, keď sa detská chrbtica vyvíja, je nesmierne dôležité nepodceniť výber nábytku, ktorý môže priaznivo ovplyvniť to, či sa v staršom veku návšteva ortopéda stane súčasťou jeho životného štýlu. Na veľtrhu MODDOM nájdete niekoľko možností ako investovať do zdravia vášho potomka - určite sa oplatí rozhodnúť pre takzvaný rastúci nábytok. Na trhu sú známe rastúce stoličky, ktoré sú vhodné pre deti od 5 do 18 rokov. Ale keď rastie stolička, musí sa novému rozmeru prispôsobiť aj stôl. Preto výrobcovia prichádzajú na veľtrh aj s rastúcim stolom.

Ak sú podobné starosti pre vás ešte hudbou budúcnosti a tešíte sa čoskoro na prírastok do rodiny, tiež máme pre vás niekoľko tipov, ktoré môžete vidieť na živo na veľtrhu bývania od 20. do 24. októbra. Veľkosti dieťaťa sa prispôsobujú nielen stoličky a stoly, ale aj postieľky. Rodiny s malým bytom ocenia inovatívne prebaľovacie pulty, ktoré sú nenáročné na priestor. Závesný model vyzerá na prvý pohľad ako moderný interiérový doplnok. Jednoduchým odzipsovaním v stredovej časti sa rýchlo vyklopí pevná prebaľovacia doska, ktorá udrží dieťa do hmotnosti 20 kíl. Okrem toho, ukrýva množstvo dôvtipne riešených vrecúšok na skladovanie krémov, púdrov a náhradných plienok. Pre rodiny s pračkou plnenou z prednej časti, je zaujímavé využitie jej vrchnej dosky na prebaľovaciu plochu. Navyše ak je pračka zapnutá, dieťatko sa aj pohojdá.

Všetky tieto tipy ponúkajú vystavovatelia medzinárodného veľtrhu nábytku, doplnkov a interiérového dizajnu MODDOM v bratislavskej Inchebe od 20. do 24. októbra.

  

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: