Všestranná mraznička: 4 tipy pre vás!

Michaela Klamová | 14. december 2021
Mraznička a jej netradičné využitie

Skvelé nápady na využitie mrazničky. Pridajte aj tie vaše!

Na čo používate vašu mrazničku? Na mrazenie potravín? Tak to zďaleka nevyužívate všetky možnosti, ktoré vám „zima v krabičke“ môže poskytnúť.

Mraznička ako automatický rozťahovač topánok

Asi ako väčšina žien, aj ja trpím topánkovým fetišom a už niekoľko topánok, pridrahých pre môj plat, mi zlomilo srdce. Jednou z mojich vášní sú takzvané „tiptoe lodičky“, teda retro lodičky s otvorenou špičkou. Tie však nie vždy zdieľajú moju lásku a sexi vykrojenie na špičke mi dokáže pekne odrať palce.

Ja sa ale nikdy nevzdám bez boja (a topánok už vôbec nie), a tak som zobrala na pomoc verný internet a pátrala po riešení. A aj som ho našla. Recept na rýchle „rozchodenie“ otvorených špičiek je jednoduchý. Vezmite dve igelitové vrecká, najlepšie z pevnejšieho igelitu – teda nie mikroténové. Naplňte ich asi pollitrom vody, vložte do topánky a roh vrecka vytiahnite cez otvor na špičke von, pokiaľ to vrecko dovolí. Takto vypreparované topánky vložte na noc do mrazničky.

Ako vieme už zo základnej školy, voda sa pri premene na ľad rozpína, zväčšuje svoj objem a tým rozťahuje neposlušnú topánku. Každý, kto už zabudol v mrazničke fľašu sektu či piva vie, čo zamŕzajúca voda dokáže. Ráno stačí topánočky len vybrať, ľad opatrne odstrániť a môžete vyraziť.

Mraznička: Varme zdravšie

Ak chcete minimalizovať umelé prísady vo svojich jedlách, skúste si vyrobiť domáci bujón. Pripravte extra silný vývar z kostí a nalejte ho do nádobiek na ľad. Vezmite čerstvé bylinky, nasekajte nadrobno a nasypte do každého dieliku nádoby do vývaru vývaru. To, koľko kociek budete pri varení potrebovať, zistíte už sami. Môžete ho použiť do polievok, omáčok a vlastne do všetkého dobrého, čo vymyslíte.

Mrazničkou na kávu

Možno aj vy pijete "kvetináčovú kávu". Že také nepoznáte? Vezmete šálku veľkosti črepníka, na spodku zalejete kávu a zvyšok doplníte mliekom. Zväčša preto, aby bola káva okamžite požívateľná svojou adekvátnou teplotou.

Aj tu sa dá jednoducho pomôcť mrazničkou. Do nádobky na ľad nalejte mlieko, nechajte zamraziť a potom vám už stačí kocka-dve do horúcej kávy. Prvou výhodou je, že si môžete určiť svoju presnú dávku mlieka a nepiť tak mlieko s príchuťou kávy. Druhou výhodou je, že keď vaše ratolesti vychlípu všetko mlieko s čokoládovými cereáliami, vy máte svoju tajnú porciu do kávy vždy k dispozícii.

Mraznička ako arktický sterilizátor

Už naše staré mamy vešali v zime periny von, „vymraziť“ z nich všetku zlobu. O roztočoch a iných domácich zvieratkách v tej dobe ani netušili. Ak sa chcete prírodnou cestou zbaviť roztočov, nemusíte čakať, či tento rok príde zima. Ak nemáte veľkokapacitnú mrazničku, periny do nej asi nestrčíte, no určite postačia aj obliečky a posteľné plachty. Pobyt v domácej kryokomore ocenia aj plyšoví spoločníci vašich potomkov.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: