Vôňa leta - editorial

Redakcia | 1. júl 2014

Editorial júlového vydania MAMA a ja.

Dieťa

Leto vonia vždy a všetkým. Mamou, ockom, kúpaním sa v jazere či mori, jahodami, čerešňami, rozbitými kolenami  a skvelou náladou. Pieskom, prvými kamošmi a slnkom. Veľa, veľa slnkom. A ešte bublaninou, ktorú upiekla starká a bielizňou, ktorú len tak suší vonku na šnúre a za ktorou sa dá hrať super schovka.

Tínedžer

Leto vonia láskou. Tou prvou naozajstnou. Čakaním, dúfaním, prvými motýľmi v bruchu. Strachom i nádejou. Prechádzkami ruka v ruke s tým, na kom nám záleží. Partiou, lebo tá nám rozumie. Niekedy leto tak úplne nevonia. Keď rodičia vymýšľajú nezmyselné výlety, nútia nás pomáhať v záhrade alebo veci nejdú tak, ako sme chceli.

Mama

Leto vonia deťmi. Lekvármi, ktoré pre ne uvaríme, výletmi, ktoré vymyslíme. Morom, pieskom, jazerami, horami. Zážitkami, odretými kolienkami, občas obrovskou únavou. Smiechom detí, nafukovacími rukávnikmi, bicyklami. Makaním v záhrade, aby naše deti papali tip-top eko bio a neviem ešte čo, no hlavne zdravo. Lietaním a vymýšľaním, ako spraviť leto deťom atraktívne a nezabudnuteľné. A rodinou, ktorá je spolu konečne viac.

Stará mama

Leto vonia všetkým. Láskou, deťmi, ich smiechom. Bielizňou, ktorú môžeme len tak sušiť na šnúre vonku, a za ktorou deti našich detí hrajú schovávačku. Bublaninou, ktorú im upečieme, lebo tá od starkej je úplne naj! Chvíľami, ktoré ako rodina spolu strávime, lebo tie sú najvzácnejšie. Smiechom, ktorý odrazu zaplní náš dom a životom, ktorý doň vnúčatá vnesú... Áno, životom!

...A ako vonia leto vám? Inšpirujte sa a nájdite v sebe kúsok dieťaťa. Zahrajte si schovku a hľadajte zázraky i v maličkostiach. Nájdite v sebe opäť toho zamilovaného tínedžera, ktorý prejde ruka v ruke letom s tým, na kom mu záleží. A buďte mamou, veselou, vtipnou, zábavnou a starostlivou. Tou, ktorá uvarí 32 pohárov toho najlepšieho jahodového lekváru, poukladá ich do poličky v komore, chodí sa na ne pozerať a tešiť sa z nich a hrdo ich v zime jeden po druhom bude vyberať, aby ním priniesla kus leta pre svojich drobcov. Naučte sa múdrosti starých rodičov, ktorí vedia, ako si užiť a vychutnať prítomnosť i kúzlo detí. Inšpirujte sa ich trpezlivosťou, láskou a porozumením, ktoré sála z ich očí pri pohľade na vaše deti. Želáme vám krásne, voňavé, pozitívne a inšpiratívne leto s tými, ktorých ľúbite!


Jana Fialová
web editorka

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: