V MDPOH sa bude čítať deťom!

Redakcia | 29. marec 2012
V MDPOH sa bude čítať deťom!

Zoberte deti do divadla alebo knižnice, kde im známi herci prečítajú rozprávky!

2. apríl je dňom, kedy sa v roku 1805 narodil slávny rozprávkar Hans Christian Andersen. V roku 1967 označila medzinárodná mimovládna organizácia UNESCO  - IBBY (International Board on Books for Young People /Medzinárodná únia pre detskú knihu) tento deň za Medzinárodný deň detskej knihy. Mestské divadlo P. O. Hviezdoslava sa rozhodlo pripomenúť si deň veľkého rozprávkara a na 2. apríla pripravilo spolu s Mestskou knižnicou Bratislava sériu čítaní pre deti. 

V pondelok, 2. apríla o 14.00 hod., budú v priestoroch Mestského divadla P. O. Hviezdoslava a Mestskej knižnice Bratislava čítať Dado Nagy, Petra Nagyová – Džerengová, Branislav Jobus a herci z najnovšieho predstavenia Mestského divadla – z rozprávky Tri prasiatka, úryvky z detských kníh.
 
Spisovateľka a námestníčka primátora mesta Bratislavy Petra Nagyová – Džerengová predstaví deťom svoju knihu Klára a mátohy, v ktorej päťročná Klára deťom poradí, ako sa zbaviť strachu z mátoh spod postele.

Branislav Jobus zase porozpráva o muflónovi Anciášovi, ktorý ako kamionista precestoval celý svet. Z príbehov z knihy Muflón Ancijáš a jeho spanilá jazda sa deti dozvedia, čo všetko na svojich cestách zažil, prečo viezol do Číny klince, na Čukotku zase ryžu a do New Yorku konzervované rybičky.

Hádam najznámejší milovník kníh – Dado Nagy bude čítať úryvok z knihy Daniila Charmsa s názvom Príbehy. Kratučké poviedky s niekoľkými odstavcami popisujú veľmi jednoduchým jazykom celkom absurdné situácie.

Príďte s deťmi do rozprávkovej krajiny plnej vtipných i poučných príbehov! Príďte 2. apríla o 14.00 hod. do Mestského divadla P. O. Hviezdoslava na Laurinskej 19 alebo do Mestskej knižnice na Klariskej 16.

Ak máte záujem zúčastniť sa na verejnom čítaní pre deti, prihláste sa do 27.3.2012 na email: j.kopcova@bkis.sk a uveďte prosím nasledujúce informácie:

- názov školy
- počet detí prihlásených na verejné čítanie
- preferencia knihy (a miesto konania)
- kontaktné údaje

Akcie sa môžu zúčastniť školy, družiny, ale i rodiny s deťmi.

Kliknutím na obrázok sa vám zobrazí pozvánka v plnej veľkosti v PDF formáte:


Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: