Už o mesiac štartuje 7. ročník AVON Pochodu proti rakovine prsníka!

Redakcia | 20. august 2015

Charitatívne podujatie AVON Pochod proti rakovine prsníka sa vďaka ľudskej solidarite uskutoční na Slovensku už po siedmykrát. Tento rok sa Bratislava zahalí do ružovej v sobotu 19. septembra, kedy môžete vyjadriť podporu a spolupatričnosť ženám a ich rodinám bojujúcim s týmto ochorením.

Charitatívne podujatie AVON Pochod proti rakovine prsníka sa vďaka ľudskej solidarite uskutoční na Slovensku už po siedmykrát. Tento rok sa Bratislava zahalí do ružovej v sobotu 19. septembra, kedy môžete vyjadriť podporu a spolupatričnosť ženám a ich rodinám bojujúcim s týmto ochorením.

AVON Pochod 2015

Ružový pochod štartuje v hlavnom meste presne o mesiac. Siedmy ročník AVON Pochodu proti rakovine prsníka opätovne prinesie množstvo pozitívnej energie a sprostredkuje finančnú pomoc projektom zameraným na prevenciu a liečbu rakoviny prsníka. Vstupenkou na AVON Pochod je dámske a pánske Tričko proti rakovine prsníka 2015. Tohtoročnou novinkou je  dievčenské tričko, vhodné pre deti od 4 – 10 rokov. Tričká sú výnimočné práve tým, že nesú posolstvo AVON Pochodu, pomáhať a stáť pri tých, ktorí to potrebujú. V dámskej verzii je to symbol v tvare srdca a v pánskej v tvare kravaty – „pre ňu, pre neho, pre deti, pre Teba, za zdravé prsia“. Všetky finančné prostriedky získané z akcie budú venované na aktivity zamerané na problematiku rakoviny prsníka, ktoré realizuje Liga proti rakovine SR.

Program AVON Pochodu začína o 12:00 hod. spolu s registráciou na námestí Eurovea a potrvá do 14:00 hod. Následne sa odštartuje ružový pochod, ktorého trasa povedie historickým centrom Bratislavy a skončí sa opäť v Eurovea. Pochodujúci sa môžu tešiť na bohatý sprievodný program, o ktorý sa postarajú známi umelci a skupiny ako Sima Martausová band, LE PAYACO, Peter Cmorík band, #Virtuoso, Katka Ščevlíková, Mirka Partlová, Campana Batucada so svojou bubnovou show.

Tento rok sa stal súčasťou projektu AVON proti rakovine prsníka ďalší významný lekár, plastický chirurg MUDr. Martin Boháč, PhD. Ten sa dlhodobo venuje operáciám zameraným na rekonštrukciu prsníka a prostredníctvom iniciatívy New Mamma pomáha ženám nadobudnúť stratenú ženskosť a zmierňovať psychické následky súvisiace s diagnózou rakoviny prsníka. V rámci poradne bude poskytovať komplexné informácie o možnostiach rekonštrukcie prsníka priamo na AVON Pochode proti rakovine prsníka.

Vzdelávanie a prevencia

Okrem tradičného AVON Pochodu sa spoločnosť AVON Cosmetics venuje aj ďalším aktivitám zameraným na boj za zdravé prsia. V prvom polroku 2015 bola po celom Slovensku v spolupráci s občianskym združením Zdravá žena zorganizovaná séria viac ako 100 workshopov venovaných prevencii a vzdelávaniu v  oblasti rakoviny prsníka pod vedením odborného garanta projektu Doc. MUDr. Vladimíra Bellu, PhD. Zúčastnilo sa na nich vyše 2 500 žien, z ktorých väčšina, t.j. 2 200 sa zapojilo do prieskumu ohľadom prevencie rakoviny prsníka. Výsledky poukazujú na to, že samovyšetrenie si pravidelne robí 67% žien, avšak pri simulácii na modeli ho 98% žien vykonalo nesprávne. Na pravidelné prehliadky ku gynekológovi chodí 81% žien, pričom však 39,5% ženám lekári v rámci prehliadky prsníky nevyšetrujú a 15% iba niekedy. Pozitívnym výsledkom workshopov je, že 16% zúčastnených žien, ktoré pred tým prehliadky pravidelne neabsolvovali, sa po jeho absolvovaní rozhodlo chodiť na pravidelné preventívne prehliadky.

Pre včasné odhalenie rakoviny prsníka sú pravidelné prehliadky a samovyšetrenie prsníkov kľúčové, preto je potrebné, aby vzdelávanie v danej oblasti pokračovalo aj naďalej prostredníctvom spomínaných workshopov.

O spoločnosti AVON

AVON, spoločnosť pre ženy, je poprednou celosvetovou kozmetickou spoločnosťou s ročným obratom takmer 11 mld. dolárov. Ako jedna z najväčších spoločností na svete v oblasti priameho predaja svoje výrobky predáva prostredníctvom viac ako 6 miliónov aktívnych nezávislých reprezentantov. Výrobky AVON sú dostupné vo viac ako 100 krajinách. Ponuka zahŕňa dekoratívnu a pleťovú kozmetiku, vône, módu a vybavenie pre domácnosť. Ku najznámejším značkám patria AVON Color, ANEW, Skin-So-Soft, Advance Techniques a Luxe. Viac o spoločnosti a produktoch AVON sa dozviete na www.avon.sk.

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: