Úplne nový Ford Focus

PR článok | 2. máj 2011

Od uvedenia prvého Focusu na trh v roku 1998 sa predalo viac ako 10 miliónov kusov. Teraz na trh prichádza jeho tretia generácia. Dynamický dizajn, nové inteligentné technológie, vynikajúca bezpečnosť a vylepšené jazdné vlastnosti.

Od uvedenia prvého Focusu na trh v roku 1998 sa predalo viac ako 10 miliónov kusov.  Teraz na trh prichádza  jeho tretia generácia.  Dynamický dizajn, nové inteligentné technológie, vynikajúca bezpečnosť a vylepšené jazdné vlastnosti.

Štyri piliere nového Focusu:

Quality – Kvalita – dynamický dizajn exteriéru a interiéru, precíznosť výroby, špičkové materiály, pohodlie, komfort.
Green – Zelená – hospodárnosť, nové úsporné a výkonné motory s nízkymi emisiami CO2, technológie pre úsporu paliva.
Safe – Bezpečnosť – pevná karoséria a moderné aktívne a pasívne bezpečnostné prvky.
Smart – Šikovnosť – množstvo praktických pomocníkov a užitočných riešení.


Športový 5-dverový hatchback, moderný 4-dverový sedan a štýlové kombi boli starostlivo navrhnuté tak, aby bol každý variant jedinečný. Každá karosárska verzia má svoju jasnú identitu a unikátne spracovanie zadnej časti, pričom vzájomne zdieľajú rovnaký športový vzhľad prednej časti s novou dynamickou interpretáciou podpisu značky Ford – spodnou lichobežníkovou mriežkou.

„Vydali sme sa po ceste, ktorej výsledkom je skvelé sedenie a vynikajúce riadenie nového modelu Focus. Jeho jedinečný a dynamický dizajn vysiela jasnú správu o neodškriepiteľnom vplyve na vodiča,“ hovorí Martin Smith, výkonný riaditeľ návrhárskeho oddelenia spoločnosti Ford of Europe. „Vďaka svojmu modernému exteriéru a štýlovému a športovému interiéru sa Ford Focus stane vozidlom, ktoré budú jeho majitelia s hrdosťou vystavovať na príjazdovej ceste k domu.“

Okrem ergonomického usporiadania interiéru sa môže Focus pochváliť množstvom prvkov, ktoré čas strávený za volantom v maximálnej možnej miere spríjemnia. Patria sem kompletne nové predné sedadlá – teraz ponúkajú výrazne lepšiu podporu tela a vyššiu úroveň pohodlia – množstvo odkladacích priestorov, veľké držiaky na nápoje a vrecká v predných a zadných dverách, a flexibilné zadné sedadlá, ktoré sa dajú sklopiť v pomere 60/40 a zvýšiť objem už aj tak veľkého batožinového priestoru.

Z množstva elektronických a asistenčných systémov spomenieme: Low Speed Safety System, ktorý laserom monitoruje priestor pred autom a pri prekážke automaticky brzdí, vo vyšších rýchlostiach funkcia Forward Alert, tempomat s automatickým udržovaním odstupu, rozpoznávanie dopravných značiek (Pozor! Aj tých, ktoré obmedzujú rýchlosť), sledovanie mŕtveho uhla, systém monitorovania vodičovej pozornosti (vás pošle dokonca na kávičku), automatické prepínanie diaľkových svetiel, systém proti neželanému opusteniu jazdného pruhu (spustí vibráciu volantu), parkovací asistent (za vás zaparkuje pozdĺžne aj sám), USB konektor či rozhranie bluetooth.

Eliminovanie škodlivých materiálov, interiér testovaný na alergie

Spoločnosti Ford patrí popredná pozícia v oblasti výroby vozidiel, ktorých interiéry neobsahujú žiadne alergény, čo je súčasťou stratégie eliminácie škodlivých materiálov. Od roku 2004 získavajú produkty spoločnosti Ford pečať kvality s názvom "Allergy Tested Interior" od celosvetovo známej nezávislej testovacej organizácie TÜV Rheinland so sídlom v nemeckom Kolíne, a očakáva sa, že aj úplne nový Ford Focus splní rovnaké kritériá.

Medzi významné inovácie úplne nového modelu Focus patria aj funkcie Ford Auto-Start-Stop, Ford Eco Mode a aktívna klapka prednej mriežky. Ale o tom až niekedy nabudúce...

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: