Telo ako dôkaz

Redakcia | 3. máj 2013

Veľa ľudí má permanentný problém s chudnutím a tvarovaním postavy. Často aj zhodia nejaké kilá, ale efekt je krátkodobý. Podstata vitálnej a zdravo vyzerajúcej postavy totiž spočíva v hlave – v našom mozgu.

Veľa ľudí má permanentný problém s chudnutím a tvarovaním postavy. Často aj zhodia nejaké kilá, ale efekt je krátkodobý. Podstata vitálnej a zdravo vyzerajúcej postavy totiž spočíva v hlave – v našom mozgu.

V dňoch 25. – 26. 5. 2013 sa v bratislavskom City hoteli uskutoční dvojdňový intenzívny tréning s názvom Telo ako dôkaz. Ide o produkt Andyho Winsona, Peak Performance coucha, ktorý sa intenzívne zaoberá neurolingvistikou a teda ide v každom probléme do hĺbky. A o tom je aj chudnutie.

Podstata je v hlave

Na trhu je obrovské množstvo marketingových produktov, ktoré ponúkajú jednoduché a rýchle spôsoby, ako získať svoju vysnívanú postavu. Fungujú, ale krátkodobo. Sú tu aj fitness tréneri, ktorí dokážu každému človeku nastaviť nielen tréningový program, ale aj stravovanie. V prípade, že človek nemá fitness trénera alebo si ho nezabezpečí na dostatočne dlhé obdobie, väčšinou zlyhá a dostaví sa jojo efekt. A keď sa to takto zopakuje niekoľkokrát, rozhasí sa metabolizmus. „Až 80 % chudnutia a udržiavania si vitálnej a zdravo vyzerajúcej postavy je v psychológií. Človek musí mať vysporiadané vo svojej hlave, čo vlastne chce a až následne môže začať pracovať so svojimi cieľmi, aby došlo k jeho transformácií. Telo ako dôkaz nebude len o prednáškach nabitých informáciami, pôjde o tréning. Bude to zážitkové, človek spozná sám seba, to, ako komunikuje s jedlom, aký má vzťah k diétam, a nájde aj spôsob ako odbúravať a zvládať stres. Súčasťou tréningu budú tiež transformačné cvičenia, v rámci ktorých ľudí naučím ako v priebehu niekoľkých sekúnd stratiť chuť na sladké  a premeniť ju na chuť napríklad na šalát,“ hovorí Andy Winson.

Náboje pre každodenný život

Každý človek je inak nastavený a potrebuje svoju vlastnú cestu. Aj z tohto dôvodu si Andy Winson pozval na seminár hostí, ktorí ponúknu účastníkom svoj pohľad na stravovanie, cvičenie, výživu a podobne. Všetko tak bude v súlade a kooperácií a vytvorí komplexný celok.  „Cieľom seminára nie je len namotivovať ľudí, ale im aj poskytnúť ďalší 30- dňový program, v rámci ktorého budú mať možnosť dostať ďalšiu podporu,“ konštatuje A. Winson. A ako tiež tvrdí, tento tréning nie je pre každého. Zázraky sa totiž na počkanie nedejú. Je to o človeku a jeho rozhodnutí začať na sebe pracovať. Účastníci semináru dostanú náboje, aby boli pripravení na to, že keď bude mať v dennodennom živote vnútorný organizmus nejaké pohnútky a požiadky, dokážu s ním pracovať a neovládne ich to. „Pôjdeme do hĺbky a vnútra každého človeka a všetci si na seminári prežijú svoj vlastný príbeh. To ešte podporia tranformačné a dynamické cvičenia  a tiež praktické rady ohľadne výživy, stravovania a pohybu. Primárne je to však o hlave. Ak človek nezmení myslenie, všetko ostatné je krátkodobé,“ dodáva A. Winson.    

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: