Sviatočný december v Mestskom divadle

Redakcia | 22. november 2011
Sviatočný december v Mestskom divadle

Ani sme sa nenazdali a míľovými krokmi sa k nám blíži december, ktorý je neodmysliteľne spojený s najkrajším sviatkom v roku – Vianocami, ale tiež, predovšetkým pre deti, s Mikulášom.

Ani sme sa nenazdali a míľovými krokmi sa k nám blíži december, ktorý je neodmysliteľne spojený s najkrajším sviatkom v roku – Vianocami, ale tiež, predovšetkým pre deti, s Mikulášom. I preto sme v Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava pripravili na posledný mesiac v roku až tri detské podujatia.

V nedeľu, 4. decembra, zavíta na divadelné dosky Mikuláš so svojou družinou anjelom a čertom, ktorí detičkám prinesú nielen plné vrece sladkých dobrôt, ale tiež dve rozprávky.

Tou prvou bude netradičné spracovanie známeho príbehu Dlhý, Široký a Bystrozraký v marionetovom prevedení. O 14.00 sa malí návštevníci usadia na vankúše v divadelnom foyeri a spolu s Divadelným centrom z Martina zavítajú do rozprávkovej krajiny, v ktorej býva princ Tomáš. Dobrodružstvá neposedných dvojičiek - Danky a Janky  v podaní Starého divadla K. Spišáka z Nitry, čakajú na deti o 15.00 hod v divadelnej sále. Nebudú chýbať príbehy o červenom sandáliku, človiečikovi z budíka, či o sťahovavom vrabcovi.

O dva dni neskôr si deti môžu pozrieť rozprávku Červená čiapočka v modernom, hravom a nápaditom spracovaní s veselými pesničkami. Hlavnej hrdinke príbehu sa nechce ísť do školy a preto si vymyslí, že musí ísť navštíviť chorú babičku. Čo všetko spôsobí hlúpa lož sa deti dozvedia 6.12. o 9.30 hod.

Ani v decembri nebude chýbať obľúbená romantická komédia Bosé nohy v parku, v ktorej si mladí novomanželia (Lucia Rózsa Hurajová a Marek Majeský) zvykajú na spoločné bývanie. "Sladké" chvíle im spestrí i svokra (Marta Sládečková), ktorá nečakane zahorí láskou.

Diana Mórová a Martin Trnavský zase rozpovedia príbeh vzťahu muža a ženy v predstavení Medzi nebom a ženou. Príbeh sleduje vznik lásky, jej vývoj, a zároveň zánik. Koniec hry zachytáva starenku a starčeka. Ako sa tento vzťah skončí sa návštevníci dozvedia 12. decembra o 19.00 hod.

14. decembra o 19.00 h hráme novú premiérovú inscenáciu Mestského divadla  - jednoaktovky Riverside Drive a Old Saybrook z pera slávneho W. Allena. Obe svieže komédie rozoberajú večne aktuálne témy - lásku a neveru, každá však inak. V predstaveniach nebude chýbať autorov špecifický humor a inteligentná irónia, ale tiež vynikajúci slovenskí herci - Dušan Cinkota, Michaela Čobejová, Robert Roth, Richard Stanke, Petra Vajdová, Lucia Vráblicová, Tomáš Vravník, ktorí si zahrajú pod režisérskou taktovkou Ingrid Timkovej.

Záverečné decembrové predstavenie bude patriť tanečníkom SĽUK-u, ktorí sa však tentokrát zamerajú na detských divákov. Návštevníkov v predstavení Gašparko oslovujú nezvyčajnou formou, ktorá spája bábkové divadlo, ľudový tanec a hudbu. Deti tak pomáhajú Gašparkovi hľadať zlých čertov, radia, čo má robiť, dokonca sú aj priamo zapojení do jednoduchých tanečných rytmov. Gašparko začína 18.12. o 15.00 hod.

Ak budete na vianočných trhoch na Hlavnom námestí, zavítajte aj do Mestského divadla P. O. Hviezdoslava na Laurinskej ulici. Tešíme sa na vás!

Zmena programu vyhradená!

Vstupenky je možné zakúpiť v Turistickom informačnom centre na Klobučníckej ulici 2, v sieti Ticketportal (www.ticketportal.sk) alebo hodinu pred predstavením v pokladni divadla. Bližšie informácie na www.mdpoh.sk a mdpoh@mdpoh.sk

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: