Správna starostlivosť o citlivú detskú pokožku

PR článok | 13. apríl 2015

Detská pokožka je veľmi jemná a citlivá. Je to vidieť nielen na prvý pohľad, ale tiež pri spoločnom maznaní, hladkaní alebo kúpaní detí. Niekedy môže pokožka negatívne reagovať na nové oblečenie, zle zvolený prací prostriedok, kozmetiku, ale aj na jedlo.

Detská pokožka sa síce skladá z rovnakých vrstiev ako koža dospelého človeka, ale je päťkrát tenšia a po narodení nie je úplne vyvinutá. Vrchná ochranná vrstva, hydrolipidický film, neplní dostatočne svoju úlohu a preto jednoduchšie dôjde k podráždeniu a prieniku rôznych alergénov. Mazové žľazy sa tiež vyvíjajú postupne a tak pokožka nemá dostatočnú schopnosť premasťovania. Rovnako je to aj s imunitným systémom, ktorý má vplyv na citlivosť detskej pokožky.

Pokožku je potrebné denne vyčistiť a zbaviť ju nečistôt. Preto každej maminke záleží na správnom výbere kozmetických prípravkov pre jemnú detskú pokožku. Prípravky by mali byť zvolené tak, aby chránili pokožku detí pred nepriaznivými vplyvmi zvonka, udržali ju primerane hydratovanú a zabránili vysušovaniu. Kozmetika by mala byť maximálne šetrná a hypoalergénna. Umývacie produkty by nemali obsahovať mydlo, ktoré detskú pokožku zbytočne vysušuje a narušuje jej prirodzené funkcie. 

Pokiaľ neberieme do úvahy prebaľovanie malých detí, tak najväčšiu pozornosť venujeme detskej pokožke večer. Či už dieťa kúpeme alebo utierame vlhčenými obrúskami, mali by produkty, ktoré používame, spĺňať vyššie uvedené zásady.  

Ideálnym pomocníkom na hygienu a čistenie detskej pokožky je micelárna voda, ktorá je špeciálne určená pre ich jemnú a citlivú pokožku. Výbornou alternatívou sú obrúsky napustené touto vodou. Veľkou výhodou je, že sa dajú používať kedykoľvek a kdekoľvek. Či ich už používame na očistenie rúk, tváre, pri prebaľovaní, ale aj ako večerná hygiena bez kúpania. ABCDerm H2O micelárna voda je ideálnym pomocníkom na rodinných výletoch, na cestách a nemala by chýbať v prebaľovacej taške modernej maminky.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viac informácii o čistení pokožky nájdete na www.odličovanie.sk, kde môžete získať cestovné balenie Sensibio H2O micelárnej vody zadarmo.

Exkluzívne v lekárňach.www.bioderma.com

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: