Spoločnosť FEMAN zorganizovala pre DFN Košice zbierku ošatenia pre dojčatá a batoľatá

Redakcia | 17. september 2009

Dupačky, košieľky, pyžamká či iné domáce ošatenie pre dojčatá a batoľatá sú predmetom zbierky noseného šatstva..

Tlačová správa
Košice, 17. september 2009

Dupačky, košieľky, pyžamká či iné domáce ošatenie pre dojčatá a batoľatá sú predmetom zbierky noseného šatstva, ktoré 17. septembra 2009 odštartuje v  priestoroch Spoločenského pavilónu v Košiciach (v bývalé Ferrocentrum, Trieda SNP č. 61) počas netradičného podujatia spoločnosti FEMAN – VIA REGIA DAY (viac informácií o podujatí na www.feman.sk). V tento deň bude možné šatstvo darovať priamo v stánku Detskej fakultnej nemocnice (DFN)  a to od 11,00 do 19,00 hodiny. Zbierku dnes osobne príde do Košíc podporiť aj moderátorka Aneta Parišková, ktorá okrem dupačiek daruje malým pacientom v nemocnici aj detský kočiarik po svojom synčekovi Danielovi. Oficiálny štart zbierky, za účasti viacerých hostí, je plánovaný na 17,15 h.     

Zbierka nazvaná „DUPAČKY“ potrvá celý mesiac a to do 16. októbra 2009. Šatstvo bude možné odovzdať každý pracovný deň v čase od 9,00 do 12,00 h. a od 13,00 do 15,00 h. na dvoch zberných miestach. Na Riaditeľstve DFN Košice, Trieda SNP č. 1, u pani Zuzany Seligovej, tel.: +421 55 640 2410 a v kancelárii spoločnosti FEMAN na Zvonárskej č. 21 v Košiciach u pani RNDr. Anny Sotákovej, tel.: +421 55 625 0142.

V košickej Detskej fakultnej nemocnici (DFN) je ročne v priemere hospitalizovaných 7.500 detí a ošetrených takmer 107 000 detských pacientov od novorodeneckého po dospelý vek. Vo veku do troch rokov je približne 3.200 detí. Spoločnosť FEMAN, ktorá už v minulosti viackrát podala nemocnici pomocnú ruku, sa takouto neobvyklou formou rozhodla teraz pomôcť práve týmto najmenším pacientom.

„Sám som otcom malej dcérky a viem, že u nás beží práčka celé dni. Poznám aj prostredie DFN a dozvedel som sa, aká je tam veľká spotreba šatstva na oddeleniach s malými deťmi a ako často ich treba prezliekať. Mnohé ekonomicky slabšie rodiny pritom dnes majú problém zabezpečiť na celý pobyt obmenu šatstva a tak sme rozhodli pomôcť rodinám i nemocnici takouto, možno neobvyklou zbierkou,“ povedal predseda spoločnosti FEMAN Ing. Eduard Buraš.

Zbierku „Dupačky“, pripravila spoločnosť FEMAN po dohode s riaditeľkou nemocnice MUDr. Ingrid Urbančíkovou. Chce do nej zapojiť samosprávy, charitatívne združenia, podnikateľov, študentov a všetkých občanov, ktorý sú ochotní pomôcť a dokážu sa rozlúčiť s noseným, ale ešte použiteľným oblečením po odrastených potomkoch. Ako prvá z vlastnej iniciatívy a ešte pred vyhlásením zbierky, zareagovala na potreby DFN košická mestská časť KVP. Už v lete spolu s Katolíckou charitou pri tamojšej farnosti zabezpečila prvé balíčky detských šatočiek.

„Privítali sme pomoc spoločnosti FEMAN a vyhlásenie zbierky ošatenia pre našich najmenších pacientov. Tieto deti je nutné často prezliekať a hoci každý mesiac pre ne nakúpime veľké množstvo oblečenia, špeciálne nemocničné pranie jemné šatstvo ničí. Spotreba je obrovská a hoci rodičia nosia aj vlastné šatstvo, deti zo sociálne slabých rodín majú s problém s ich dostatkom. Aj v ich mene preto ďakujeme za každý odovzdaný kus. Verejnosť tým nielen pomôže mnohým rodinám s chorými deťmi, ale zároveň prejaví občiansku solidaritu,“ uviedla riaditeľka DFN Košice MUDr. Ingrid Urbančíková.  

www.dnkosice.sk

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: