Spoločnosť AVON Cosmetics venovala 1 miliónov amerických dolárov na pomoc obetiam zničeného Haiti

Redakcia | 19. január 2010
Spoločnosť AVON Cosmetics venovala 1 miliónov amerických dolárov na pomoc obetiam zničeného Haiti

Pomoc pre Haiti postihnuté ničivým zemetrasením prichádza aj od spoločnosti AVON.

TLAČOVÁ SPRÁVA
New York, 18. januára 2010

Spoločnosť AVON Cosmetics sa rozhodla venovať 1 milión amerických dolárov na pomoc Haiti, ktoré postihlo ničivé zemetrasenie. Vyhradená čiastka bude venovaná prostredníctvom AVON Foundation for women (Nadácie AVON pre ženy). Peniaze budú poukázané do postihnutej krajiny prostredníctvom zapojených organizácií American Red Cros (Americký Červený kríž) a Doctors Without Borders (Lekári bez hraníc), ktoré sú intenzívne zapojené do pomoci obetiam zemetrasenia z 12. januára 2010.

Spoločnosť AVON Cosmetics uviedla, že AVON Foundation for women (Nadácia AVON pre ženy) plánuje rozdeliť venovanú čiastku nasledovne:

• 500.000 amerických dolárov bude poukázaných prostredníctvom organizácií American Red Cros (Americký Červený kríž) a International Response Fund (Nadácia pomáhajúca obetiam katastrof). Nadácia veľmi úzko spolupracuje s haitským Červeným krížom.
• 500.000 amerických dolárov bude poukázaných prostredníctvom medzinárodnej humanitárnej organizácie Doctors Without Borders (Lekári bez hraníc), ktorá vďaka 1000 dobrovoľníkom poskytuje na Haiti  potrebnú lekársku starostlivosť.

Andrea Jung, predsedkyňa predstavenstva a generálna riaditeľka spoločnosti AVON Cosmetics povedala: „Sme veľmi zarmútení tým, že naši susedia z Haiti boli postihnutí devastáciou spôsobenou ničivým zemetrasením. Pomoc pri katastrofách je dlhodobo dôležitou súčasťou charitatívnej činnosti spoločnosti AVON. Je našou povinnosťou vyjadriť podporu ľuďom z Haiti prostredníctvom humanitárnej pomoci.“

Okrem humanitárnej pomoci AVON Cosmetics plánuje v Severnej Amerike podporiť  iniciatívu pre ďalšiu pomoc obetiam ničivého zemetrasenia, ktorého súčasťou bude výťažok z predaja produktov.


Spoločnosť AVON patrí medzi popredné svetové kozmetické firmy s viac ako 10 miliárd dolárov ročných príjmov. Je najväčším svetovým priamym predajcom. Spoločnosť AVON má zastúpenie vo viac ako 100 krajinách sveta prostredníctvom približne 5,5 milióna AVON ladies a AVON gentlemen. Produktové portfólio AVONu zahŕňa značky ako je Anew, Avon Color, Solutions, Planet Spa, Advance Techniques, Naturals a v spolupráci so svetovými módnymi domami a parfumérmi ponúka širokú škálu dámskych a pánskych vôní.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: