Rozvod áno, alebo nie?

Gabriela | 30. december 2016
Rozvod áno, alebo nie?

Pred nejakým časom som písala článok. Obdivoval ženy, ktoré z nejakého dôvodu ostali s dieťaťom (deťmi) samy. Ani som v tej dobe netušila, že "obdivujem" sama seba o nejaký rok... Rozchod či rozvod zasiahne všetkých členov rodiny. Či chceme alebo nie.

Existuje ideálne manželstvo?

S manželom sme spolu vo vzťahu manželskom štyri roky, ktoré boli všelijaké. Zvládli sme získať jeho deti do starostlivosti, zrekonštruovali sme byt a zaobstarali si spoločné dieťa. Všetko vyzeralo celkom ok, ale keď to tak vezmem spätne... robila som všetko sama a on, pán manžel, si  užíval svoje záujmy, svoje peniaze a svoje potreby.

Váhala som, či si môžem dovoliť manželstvo opustiť, keď sme si už zadovážili dieťa, ale posledných pár mesiacov mi ukázalo, že to bol jediný možný variant.

    

Hľadáte dôvod na rozvod?

Je niekto v podobnej situácii? Hľadáte dôvod, ktorý by bol dosť veľký, a nezdá sa vám vzhľadom k rodine žiadny taký? Tak dámy, mám tu pár vecí na zamyslenie. Samozrejme: ak ho milujete, dajte mu tú šancu vám dokázať, že to s vami myslí vážne.

HľadáteAle v tom prípade mu jasne a jednoznačne (chlapi to inak pochopiť nevedia a naznačenie nikam nevedie) nadiktujte podmienky, za akých zostanete. Ak si uvedomí nebezpečenstvo a tiež to, že žiadny vzťah nie je úplne 100 %-ný (aj keby ste si deň predtým povedali, že sa nikdy neopustíte), potom je šanca, že sa dá vzťah zachrániť a môžete sa spolu snažiť viesť spolu rodinu, ktorú ste si zaobstarali.

Vy ste jeho žena a on váš muž. Čas patrí vašej rodine, potom je na rade vaše osobné pohodlie a vaše potreby nad rámec bežného života. Ak po takomto rozhovore nenastane zmena, potom si myslím, nie je šanca, že vzťah bude o VÁS oboch, ale len o ŇOM... ako doteraz.

Kedy máte dôvod žiť svoj lepší život?

  • Ak trávi viac času na internete ako s deťmi.
  • Ak vás na internete "podvádza".
  • Ak trávi viac času so svojou matkou ako s vami.
  • Ak si kupuje veci a predmety, ktoré nie sú nevyhnutné, a ono to nabúra váš rodinný rozpočet.
  • Ak opakovane nepočúva vaše názory a námietky týkajúce sa detí, pretože je v TV seriál alebo dokument o niečom, čo pre váš život zásadné rozhodne nie je.

Znie to veľmi banálne, ale jasné je, že časom sa všetko prehlbuje a rovnako, ako sa zhoršuje naše zdravie, tak všetky tieto vlastnosti tiež.

Prečítajte si: Problémy detí po rozvode

Mám teda 2 odkazy:

Odkaz pre matky, ktoré neveria, že sa to zlepší

Nepočúva výstrahu? Nedá na váš názor na vzťah a výchovu detí? Potom počkajte na muža, ktorý vám dá pocit, že ste vo vesmíre tá jediná, že vám znesie modré z neba. Ale hlavne - ktorý má na prvom mieste rodinu. Zostávať v manželstve len preto, že sa to očakáva... to asi nebude ono.

Budete nešťastná? Potom aj vaše dieťa bude, pretože tí naši drobčekovia presne cítia, ako nám je a čo prežívame. Odchod je ťažký, veľmi psychicky náročný, ale zároveň (ak nie je iné východisko) oslobodzujúci.

Nehovorím ale o tom, že sa všade váľajú ponožky, že sa NIEKEDY zabudne na pive, že zabudne na niečo dôležité a na stole sú denne omrvinky... to sú muži. Avšak - ak by vás mal jeho prístup akokoľvek ponižovať alebo obmedzovať, prečo v tom zotrvávať?

Nemyslite na okolie a na to, čo si povedia ľudia okolo. Oni to budú riešiť len pár dní / týždňov, potom budú mať dôležitejšie veci na práci. Je to váš život a vy si povedzte: CHCEM TO TAKTO po zvyšok života? Viete si predstaviť EŠTE ĎALŠÍCH 20, 30, 50 ROKOV LEN S TÝMTO MUŽOM?

Život máme len jeden, ale mužov je vééééľa a ten pravý naozaj existuje, len ho neprehliadnuť! Našla ste ho a vaša odpoveď na otázky je ÁNO? Potom vám zo srdca gratulujem a veľmi vám to prajem! Budete zrejme jedna z mála!

Druhý odkaz je ľuďom, ktorí ma (nás) odsudzujú bez toho, aby vedeli, čo sa v našom vzťahu naozaj stalo

Počula som okolo seba veľa narážok a útokov na svoju osobu. Ako som si to mohla dovoliť - opustiť deti, nedať mu šancu a pod. Vážení spoluobčania, vy ste v našej domácnosti nežili, a ak danú vec počujete iba z jednej strany, potom, prosím, nesúďte!

Prečítajte si: Domov s jedným rodičom: aký by mal byť?

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: