Rozprávkový palác

Redakcia | 21. júl 2011

Zoberte svoje deti na rozprávku do rozprávkového paláca!

ROZPRÁVKOVY PALÁC
Každý pondelok, 17.00 , Nádvorie sv. Jána Nepomuckého, Primaciálny palác
Vstupné: 2 € (Deti do 3 rokov vstup zdarma.)

 

25.7. -   Elá Hop, Divadlo Piki
Predstavenie Elá Hop vzniklo na základe televíznej relácie pre deti. Ela a Hop počas 50 minút spolu s deťmi navštívia strašidelný zámok, múzeum voskových figurín, zúčastnia sa nakrúcania filmovej rozprávky, zájdu na koncert, aj na karneval. Ela s Hopom vyberajú z obecenstva deti, ktoré im pomôžu riešiť rôzne zápletky.
Podujatie je určené pre deti od 3 rokov.

1.8. -    Rytier Bajaja, Teatro  Neline
Rozprávka o statočnom Rytierovi Bajajovi, ktorému sa sníval sen o krásnom neznámom dievčati. Rozhodol sa nájsť ju za každú cenu. Či sa mu to podarilo, zistíte v predstavení Rytier Bajaja.

8.8. -   Kráľ Šašo, Divadlo Fortissimo
Predstavenie Divadla Fortissimo - Kráľ Šašo je určené pre malých i veľkých divákov. Hlavná postava - Šašo spolu s divákmi vytvorí ilúziu kráľovského dvora a rozpovie príbeh o únose a vyslobodení princeznej. Napriek tradičnej predlohe je poňatí trochu netradične. V príbehu sa zdôrazňuje humorná stránka niektorých charakterových vlastností minulých i súčasných panovníkov a ich poddaných. I z tohto dôvodu je hra aktuálna i dnes.

15.8. Divadlo Žihadlo: DLHÝ, ŠIROKÝ A BYSTROZRAKÝ    
Tradičný príbeh troch kamarátov v netradičnom prevedení fotografa Róberta Fógotrafa. Interaktívne predstavenie, do ktorého  deti vstupujú a neodmysliteľne sa podieľajú na priebehu predstavenia. V predstavení sú použité bábky v životnej veľkosti...

22.8. -   Ježibaba Klotilda, Harry Teater
Príbeh o Ježibabe Klotilde, ktorá však nie je zlá, ako by mnohí z nás očakávali, práve naopak - je smutná, že žije sama a opustená vo svojej chalúpke. Všetko sa zrazu zmení, keď ju navštívia deti, ktoré sa vybrali na poznávací zájazd. Diváci sa dozvedia, ako treba vstúpiť správne do lesa, načo nosia hubári palicu, ale aj to, že aj stromy a kvietky majú svoj život a rozprávky.

29.8. -   Hugo, Frigo, Bublina, Divadlo Ludus
Hra z pera Daniela Heviera rozpovie príbeh o tom, ako sa kocúr a myšiak spriatelili vďaka zázračnej Bubline. Tá priletí nečakane na povalu starého domu s obrovským batohom, ktorý skrýva množstvo prekvapení. Spočiatku veľkí nepriatelia - kocúr a myš prestanú spolu súperiť a zatúžia po zábave a spoločnej hre, ktorá pohltí i deti v hľadisku.

RODINNÉ ZOOLOGIÁDY
Spolupráca: ZOO Bratislava
Každú sobotu, 15.00 h, ZOO
Vstupné je v cene vstupenky do ZOO.


23.7. - Ježko a líška, Divadlo Zanzara
Rozprávka na motívy Ezopovej bájky rozpovie príbeh o dobrosrdečnom ježkovi a lstivej a nenásytnej líške. Pri pozeraní rozprávky deti zistia, aká ja hodnota kamarástva a vzájomnej nezištnej pomoci. Rozprávka je spracovaná vo veršoch, s pesničkami.

6.8. -  O zvedavom sloníkovi, Divadlo Happy
Príbeh o tom, ako malý a hlavne zvedavý slovník tak dlho do všetkého strkal zvedavý nos, až raz na to doplatil a odvtedy majú slony chobot.

13.8. - Danka a Janka, Teátro Neline
Detské divadelné predstavenie na motívy známy knihy Márie Ďuríčkovej o dvoch sestrách - dvojičkách. Veselé a poučné príbehy dvoch dievčatiek, ktoré si tak, ako všetci súrodenci pomáhajú, ale často sa aj pohašteria. Rozprávka ukáže nielen ich šibalstvá, ale tiež to, ako pomaly spoznávajú svet dospelých.

20.8. - Čin čin, Divadlo Piki
Rozprávka na motívy rovnomennej knihy Ľudmily Podjavorinskej spája poéziu s pohybovým divadlom a klauniádou. Jednoduchými výrazovými prostriedkami rozpráva príbeh o trampotách vrabčiaka Čima Čimčara od detstva až po chvíľu, keď sa stane otcom. Rozpráva je určená pre deti od 3 rokov.

27.8. - Havko a Mňauka, Harry Teatre
Harry Teater - zájazdové rodinné divadlo tentokrát poteší deti bábkovým predstavením Havko a Mňauka, ktoré bude doprevádzané pesničkami. Príbeh zobrazuje silné priateľstvo a je určený najmenším divákom. Deti však nebudú pasívnymi divákmi, budú pomáhať psíkovi a mačičke riešiť ich životné starosti. Účinkujú Ján Haruštiak a Mariana Kovačechová..


Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: