Rodičovstvo: Úvaha cez deň (občas) frustrovanej, večer zaláskovanej mamy

Mgr. Zuzana Paprskárová | 20. november 2017
rodičovstvo, mama a deti, láska, vyčerpanie, večer, spiace dieťa

Máte niekedy ten pocit, že sa vám všetko sype na hlavu? Chce sa vám len kričať a kričať?

Nádych, výdych, len pokoj..

Máte pocit, že nemáte ani chvíľku pokoja, doma je neustály krik a zhon. Máte pocit, že práve vaše deti sú stopercentne najhlučnejšie na svete!

Upracete a kým sa dostanete do poslednej miestnosti, môžete začať odznova. Keď sa ocko dostaví podvečer domov a náhodou utrúsi, že by nebolo zlé občas upratať, musíte predýchavať niekoľko infarktov!

Za chvíľku pokoja by ste zapredali dušu! Niekedy tajne uvažujete (psst), či vám naozaj bolo treba toľko detí? Chodíte si oddýchnuť na toaletu a pre istotu sa zamknete na dvakrát.

Termín vašej preventívky?

To je fantastický pocit! Môcť si sama oddýchnuť u lekárky! Mne tento deň D raz pokazila sestrička. V očakávaní poldenného relaxu v čakárni (pamätám si to presne, z času keď som ešte pracovala a všade sa ponáhľala), nakúpila som si časopisy a s úsmevom na tvári som si sadla medzi ďalších dvadsať nervóznych ľudí v čakárni.

Spokojne som sa poobzerala okolo seba a vypočítala som si  cca 2-3 hodinky úplného pokoja. Moju radosť prerušila o minútu sestrička! Ihneď, ako ma zahliadla, zavelila – pani P., vy máte prednosť, vy predsa dojčíte! A mala som po relaxe!

Dodnes nechápem, prečo som sa rovno odtiaľ pobrala domov a prepustila babysitt. Asi nejaký podvedomý materinský inštinkt predbehol rozum.
Matky asi niekedy naozaj nie sú pri zmysloch!

No verím tomu, že večer, keď  deti zaspia, sa na ne všetky chodíme pozerať s nekonečnou nehou a láskou. Výraz nevinného spiaceho anjelika, akokoľvek nám dá cez deň zabrať, je pre každú mamu ten najdokonalejší na svete!  

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: