Program Baby Signs – znaková reč pre počujúce bábätká a batoľatá

Redakcia | 26. apríl 2009

Pozývame vás na jedinečnú akciu svojho druhu pre rodičov s deťmi do 3 rokov.

Kněžmost Srbsko - Inštruktorky programu Baby Signs – znakovej reči pre počujúce bábätká a batoľatá - v sobotu 16. mája 2009 poriadajú jedinečnú akciu svojho druhu pre rodičov s deťmi do 3 rokov. Akcia bude prebiehať v rovnaký deň v troch Zoo na Slovensku.

Vítaní sú nie len rodičia so svojimi znakujúcimi bábätkami a batoľatami, ale aj tí, ktorí znakovanie ešte len zvažujú. Akcia je poriadaná pri príležitosti vydania prvého leporela z cyklu „Učíme sa znakovať“ s názvom „V Zoo s Kresloškom“. Deti sa môžu tešiť, že sa stretnú so zvieratkami zo spomínaného leporela a s medvedíkom BeeBo, maskotom programu Baby Signs, a naučia sa znaky pre tieto zvieratká. Nebude chýbať ani ďalší program ako pesničky, riekanky, hry, zoznámenie so znakujúcimi kamarátmi a losovanie o leporelá.

„Túto akciu poriadame na želanie  rodičov, ktorí sa zúčastnili  našich kurzov znakovania.“ hovorí Michaela Tilton, zakladateľka programu Baby Signs na Slovensku a dodáva, „Akcií pre deti do 3 rokov na našom trhu nie je veľa a tak vôbec neprekvapuje, že ich rodičia vítajú s nadšením. Veľa našich inštruktoriek poriada pravidelné stretnutia pre rodičov s deťmi, ktorí už absolvovali kurzy znakovania. Teraz pridávame aj víkendové pobyty a dokonca plánujeme aj letné dovolenky s programom Baby Signs“.

Znakovanie nielen zlepšuje komunikáciu medzi rodičmi a ich deťmi a pomáha deťom začať skôr hovoriť, ale tiež odkrýva rodičom, aké sú ich bábätká a batoľatá v skutočnosti rozumné. Prekvapení rodičia sa chvália svojimi príbehmi so znakovaním na internetových diskusných fórach a pribúda tiež videí českých a slovenských znakujúcich detí, ktoré sú k dispozícii na stránkach ako je YouTube.

Program znakovej reči bol v ČR prvý krát predstavený v januári 2008 a od tej doby sa už viac než 3,000 rodičov zúčastnilo ponúkaných kurzov. Na Slovensku bol program predstavený v októbri 2008 a zaznamenal už stovky rodičov, ktorí sa kurzov zúčastnili. Česká a Slovenská republika sa tak rýchlo približujú iným krajinám, kde je znakovanie s bábätkami a batoľatami bežnou súčasťou starostlivosti o dieťa.

Akcia Znakujeme v Zoo je síce prvá svojho druhu v tomto rozsahu, ale rozhodne nie je posledná. Zoznam Zoo, v ktorých bude akcia prebiehať, ako aj informácie o možnostiach rezervácie nájdete na webovej stránke www.babysigns.sk. Akcia je pre rodičov a deti zdarma – rodičia platia len vstupné do Zoo.

 


Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: