Prichádza k vám decembrové Mama a ja!

Jana Fialová | 1. december 2012

Prečítajte si editorial a prijmite pozvanie na čítanie decembrového vydania nášho časopisu!

Editorial

Aj slzy patria ku šťastiu

Privriem oči a vraciam sa tam... Domov, k Vianociam. „Plná telka“ rozprávok, vôňa koláčov miešajúca sa s vôňou kapustnice a vyprážaného kapra, všetko preblikané svetielkami, ozdobami a plameňmi sviečok. Atmosféra rok čo rok dotváraná tichom, pokojom, snehom vŕzgajúcim pod nohami a rodinou. Za vrchom stola ocko, ktorý sa vyoblieka, zdvihne pohár s vínom a prednesie pár slov o tom, že je rád, že nás má. Teda nie presne tak... – zaželá nám krásne Vianoce, ale ja čítam a vnímam aj medzi riadkami. Vedľa neho naša mamina, ktorej sa rok čo rok ligocú oči a trasie hlas. Odmalička sa snažím prečítať, prečo to tak je a čo ju na tomto vzrušujúcom dni tak dojíma. U nej som tomu dlho nerozumela.

Až dnes, keď mám svoje deti. Keď môj muž pripíja na krásne sviatky, a ja niekde za tým všetkým rozpoznávam, že nás má rád. Spomínam, v myšlienkach na okamih utečiem a som opäť dieťa. Chce sa mi ovoňať koláče mojej starkej, vybozkávať starkého a zažiť túto čarovnú chvíľu v kruhu všetkých, ktorí boli. Hrča v krku mi nedovolí viac, než byť potichu vďačná za všetko, čo mám. Za úsmevy a lásku mojich detí. Za toho najlepšieho muža, akého som si mohla želať. Za úžasných rodičov, sestru, rodinu. Som mama a plačem. Šťastná, dojatá. Moje deti ešte nevedia prečítať, prečo sa mi lesknú oči, a tak to má byť. Veď aj slzy znamenajú šťastie a tak, ako sme to pochopili my, naše deti na to tiež raz prídu.

Aj vaše domovy začínajú voňať škoricou, medovníkmi a dobrotami. Možno sa na seba viac usmievate, možno vás čakajú prvé sviatky s vaším dieťatkom. Všetko je v decembri akési čarovné, krásne gýčové a voňavé. Naše tohtoročné dvanáste číslo časopisu sme sa tiež snažili pripraviť tak, aby bolo prevoňané Vianocami, sviatočnou atmosférou i rodičovskou radosťou. Vy, milé čitateľky, ste naším hnacím motorom, inšpiráciou, niekým, pre koho sa oplatí robiť svoju prácu s láskou a zanietením. Ak čítate aj medzi riadkami, cítite to...

Krásne Vianoce, pokoj, harmóniu, svetielka v očiach detí, radosť a hlavne lásku vám všetkým zo srdca želá

Jana Fialová

redaktorka a web editorka

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: