Prichádza júnové vydanie časopisu MAMA a ja!

Redakcia | 1. jún 2011

Editoriál ako pozvánka na čítanie aktuálneho, čerstvého vydania nášho časopisu.

Zbožňujem letné, slnkom prevoňané, ľahučké témy časopisov. Grilovanie, slnko, dovolenky, to všetko sú pozitívnou energiou nabité riadky, ktoré sa čítajú samy... Nech je také pre vás i naše júnové, predprádzninové vydanie MAMA a ja!

Apropó, prázdniny... Ako školáčka som sa na každé tešila. Nikdy mi nenapadlo brať tie dni voľna ako odluku od školy, ktorú budem ťažko znášať. To sa však nedá povedať o mojom synovi. Tragicky nesie každé prázdniny svojho prváckeho života, tak som zvedavá, čo s ním spravia tie letné, dva mesiace voľna. Asi jediná z našej rodiny sa na ne samozrejme teším. Nebudem klamať, ranné vstávanie je mojou traumou a naháňačky smer škola/škôlka si rada na dva mesiace odpustím. Prežívam tú radosť rovnako ako pred rokmi, kedy leto znamenalo absolútne voľno, ničnerobenie, prázdninovanie, tábory... a nepochybne, ešte pred ním – vysvedčenie.

Za jedno z prvých som od mojej starej mamy dostala knihu. Bola som „knihomoľ“, darček to bol maximálne vhodný a je možno až na neuverenie, že ho stále opatrujem. Už keď mi starká knihu darovala, volala ju „šalátové vydanie“. Boli to Zápisky malej gymnazistky a ja aj dnes, po rokoch, preciťujem ten príbeh pri čítaní úplne rovnako, ako keď mi ju starká so šepotom a významným výrazom v tvári darovala. Vraj za jednotky, za to výborné vysvedčenie, za snahu... Žiadne peniaze, torty, bujaré oslavy v detských centrách. Neobyčajne obyčajná kniha, ktorú mám dodnes, spolu so spomienkami na starkú a jej spokojnú tvár, keď mi ju dávala. Slová uznania a chvály, ktoré pohladia. Tento mesiac ma – po rokoch – čaká vysvedčenie opäť. Je prvým u môjho dieťaťa. Teším sa naň a rozmýšľam, čím priblížim hodnotu, akou pre mňa bola staručká kniha od starkej. Ako spravím deň D pre moje dieťa nezabudnuteľným a výnimočným. Uvažujete rovnako? Možno vám pomôže prejsť vysvedčením v pokoji aj článok v tomto čísle – Vysvedčenie, deň pravdy.

A ak aj u vás prvýkrát príde domov hrdý prvák so svojou vizitkou toho, čo sa mu za školský rok podarilo, nezabudnite, že nie je dôležité za výsledky dávať obrovské dary. Niekedy stačia drobnosti ako výlet, kniha, darované s láskou, uznaním a pochvalou. Nakoniec, som toho živým dôkazom...

Úspešný záver školského roka a krásne prázdniny vám želá

Kompletný obsah júnového vydania sa dozviete kliknutím na titulku :)

Príjemné čítanie Vám želá redakcia

 

 

 

 

 

 

 

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: