Odkedy a akú vodu môžu piť dojčatá?

Redakcia | 23. jún 2008

PR článok: Obranyschopnosť dojčiat a malých detí je veľmi krehká a preto je veľmi dôležité dbať nielen na kvalitu prijímanej potravy, ale aj tekutín.

V ponuke slovenských obchodov je množstvo balených stolových vôd, perlivých aj neperlivých, ochutených aj neochutených. O čom sa však až tak často nehovorí sú vody, ktoré by mohli celkom bez obáv piť aj dojčatá a malé detičky.

Samozrejme, najideálnejšie je, keď dieťa dojčíme minimálne do ukončenia 6. mesiaca veku materským mliekom, ktoré najlepšie zodpovedá jeho potrebám. Pokiaľ je nastavený pravidelný režim dojčenia, nepotrebuje dieťa už žiadny prídavok tekutín. Výnimkou je situácia pri teplom alebo veternom počasí, zvýšenej teplote dieťaťa, strate chuti do jedla či silnom potení alebo pri prechode na zmiešanú stravu.

Obranyschopnosť dojčiat a malých detí je veľmi krehká a preto je veľmi dôležité dbať nielen na kvalitu prijímanej potravy, ale aj tekutín. Najvhodnejšie je, aby boli tekutiny dopĺňané výhradne vodou, označenou ako dojčenská. Dojčenská voda predstavuje určitý nadštandart a vyšší stupeň kvality, pretože jej limity sú stanovené oveľa prísnejšie, ako pri obyčajnej pitnej vode.   

K dojčenským vodám dlhodobo hodnoteným, ako vysoko kvalitné a spĺňajúce všetky zdravotné požiadavky, patrí aj pramenitá voda TOMA NATURA. Ako jedna z mála sa môže popýšiť certifikátom vody vhodnej na prípravu dojčenskej stravy. K tomuto oceneniu nepochybne prispel aj fakt, že TOMA NATURA pochádza z prírodnej rezervácie Adršpasško-teplických skál, ktorá predstavuje jeden z najkvalitnejších vodných zdrojov v Českej republike. Už pred tridsiatimi rokmi ju Ministerstvo zdravotníctva ČR vybralo ako najvodnejší zdroj vody pre prípravu dojčenskej stravy. Certifikovaná dojčenská voda z prírodného prameňa TOMA NATURA typická výnimočnou chuťou a jedinečným zložením vhodným aj pre dojčatá, je zárukou, že vaše dieťatko dostane iba to najlepšie!

 

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: