O snehuliakovi s horúcim srdcom

Redakcia | 1. december 2008

Rozmýšľate o vianočnom darčeku pre svoje ratolesti?

Vydavateľstvo Ikar  a Bratislavské kultúrne a informačné stredisko Vás srdečne pozývajú na krst knihy, ktorý sa uskutoční v rámci veľkej mikulášskej párty pre deti.

Vo štvrtok 4. decembra 2008 o 17.00 h v spoločenskej sále BKIS (PKO) v Bratislave  na Vás čakajú viaceré prekvapenia.
 
Nebude chýbať Marián Greksa ako Mikuláš, Vadim Bušovský ako Čert a Barbora Šulíková ako Snehulienka.
 
Knihu uvedú do života Andrea Zimányiová, Vanessa Šarköziová a Jaroslav Buček. Programom sprevádza Adriana Poláková.
 
Pripravený je bohatý program, v ktorom vystúpi skupina Margot  a minibigband Andante so speváčkou Andreou Zimányiovou, Barbora Šulíková s kapelou, zaspieva aj Vanesska Šarköziová a Marián Grexa.

Súčasťou mikulášskej párty sú rôzne súťaže a autogramiáda autorky. Podujatie je určené pre širokú verejnosť, vstup je voľný. 

V  útlej knižke sa najmenší čitatelia spoznajú so snehuliakom, ktorý má dobré srdiečko. Také dobré, že vie robiť iba dobré skutky a pomáhať svojim kamarátom. Krátke príbehy pre všetky deti, ktoré vedia, že to, čo je krásne, sa skrýva vo vnútri.

Snehuliak daruje veveričke metlu na odmetanie snehu, zajačikovi mrkvu, aby jeho rodina nezahynula od hladu a krtkovi uhlíky z kabáta, aby mal čím kúriť. A keď na začiatku jari nemajú cibuľky snežienok dosť vlahy, srdce snehuliaka sa rozbúši a roztopí sa pre ne, aby mohli snežienky vykuknúť spod snehu.

„Titulná rozprávočka mojej knižky O snehuliakovi s horúcim srdcom je len o niečo mladšia ako moje deti. Postava dobrého snehuliaka bola u nás doma veľmi populárna, dlhé roky bola akoby virtuálnym členom našej rodiny. Verím, že prinesie veľa potešenia a poučenia mnohým deťom a pomôže pri výchove mnohým rodičom, tak ako mne“,  konštatuje autorka knihy Ada Žigová.

 Ada Žigová (1957) - širšej verejnosti je  známa najmä ako manažérka hudobnej skupiny Margot a speváčky Andrey Zimányiovej.  Ada Žigová doteraz publikovala svoje literárne i žurnalistické práce len sporadicky v časopisoch a v rozhlasovom vysielaní, zbierka  rozprávok pre najmenších čitateľov O snehuliakovi s horúcim srdcom, ktorá práve vychádza vo vydavateľstve Ikar, je jej knižným debutom.

Knižka O snehuliakovi s horúcim srdcom vychádza na 56 stranách. Autorka ilustrácií Zuzana Paulini.

www.ikar.sk, www.media-klub.sk, www.kniznyweb.sk

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: