Noc múzeí a galérií

Redakcia | 8. máj 2011
Noc múzeí a galérií

Skloňovanie módy a krásy sú tohtoročnou témou podujatia Noc múzeí a galérií na hrade Červený Kameň. Prijmite naše pozvanie a absolvujte Noc múzeí na hrade.

Skloňovanie módy a krásy sú tohtoročnou témou podujatia Noc múzeí a galérií na hrade Červený Kameň. Pokúsime sa Vám túto tematiku priblížiť z viacerých uhlov pohľadu.

Noc múzeí a galérií je celoeurópske podujatie realizované pod patronátom Rady Európy s cieľom v čo najväcšej miere prezentovať kultúrne dedičstvo, význam jeho záchrany a ochrany pri kultúrnej výmene, šírení informácií o kultúrnej rozmanitosti jednotlivých krajín i regiónov Európy, pri neformálnom vzdelávaní a kultivovanom oddychu.

Na hrade Červený Kameň sa tento rok návštevník bližšie pozrie ,,pod pokrievku“ témam, ktoré súvisia s módou a krásou. Kultúrny divák sa bude môct na rôznych miestach hradu porozprávať s odborníkmi na tematiku s týmito pojmami spojenú. Okrem dobových kostýmov, ktoré sa predstavia v rôznych formách (fotografia, replika, exponát bežne uložený v depozitári múzea), sa návštevník dozvie o zreštaurovanom Rokokovom salóne alebo svojmu (viac-menej) samostatnému bádaniu podrobí unikátnu Salu terrenu.

Noc múzeí a galérií na hrade Červený Kameň oslavuje svoje štvrté narodeniny. Neváhajte a príďte si pozrieť toto celoeurópske podujatie na veľký hrad v Malých Karpatoch.

www.hradcervenykamen.sk / www.snm.sk

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: