Noc múzeí a galérií v Bratislave

Redakcia | 15. máj 2009

Strávte 16. máj so svojou rodinou prechádzkou múzeí!

 

Nájsť si čas na kultúru je v dnešnej dobe veľká vzácnosť. Nebojte sa nájsť si ho na návštevu múzeí a galérií. My sa nebojíme povedať, že to bude stáť za to.

Pri príležitosti Medzinárodného dňa múzeí sme opäť, už po piaty raz, pre vás pripravili jedinečnú možnosť navštíviť expozície a výstavy bratislavských múzeí a galérií. Opäť s bohatým sprievodným programom pre malých aj veľkých.

STAČÍ RAZ ZAPLATIŤ

Počas podujatia bude platiť do múzeí / galérií opäť jednotné, zvýhodnené vstupné, ktoré zaplatíte v prvom navštívenom múzeu či galérii a do ostatných už máte vstup zdarma. K vstupenke dostanete aj program podujatia, ktorý si môžete stiahnuť aj zo stránky.

VSTUPNÉ

1,5 € / OSOBA - za túto sumu môžete navštíviť vyše 70 expozícií a výstav na 30 miestach Bratislavy.

Prvou návštevou vami vybraného múzea / galérie podporíte tú inštitúciu, ktorá vám je sympatická.
Máte tak možnosť určiť si sami, ktorému múzeu / galérii poputuje príspevok z vášho vstupného.

Pozývame vás na nevšednú prechádzku zákutiami našich priestorov. Piaty ročník podujatia sa pridá k tisícke európskych múzeí a galérií, ktoré si pripomenú svoj sviatok - Medzinárodný deň múzeí. A tak budeme v sobotu 16.5.2009 ponocovať a oslavovať.

Naše hlavné mesto v rámci Európy vyhodnotili ako jedno z miest najvyšším nárastom návštevnosti podujatia. Počiatočné číslo päťtisíc (1. ročník) sa pred rokom vyšplhalo na takmer štyridsaťtisícovú návštevnosť. Znova pre vás s potešením otvoríme brány múzeí a galérií. Veríme, že aj vďaka vašej návšteve sa bude Bratislava môcť zaradiť medzi mestá s úspešným podujatím. Celodenní vytrvalci môžu začať svoju túru za poznaním a zábavou už ráno o desiatej a skočiť o polnoci. Múzejno-galerijnú atmosféru si tak užijete ešte pred sobotným obedom a po sieste môžete pokračovať.

Na 30 miestach máte možnosť v tento deň navštíviť vyše 70 rôznych expozícií a výstav. Návšteva múzeí/galérií bude spestrená takmer 100 rôznymi sprievodnými aktivitami - špeciálnym programom podujatia.

Pripravené sú aktivity pre deti (tvorivé dielne, súťaže), náučno-zábavné podujatia pre celú rodinu (koncerty, premietanie, exkurzie do depozitárov), odborné podujatia pre náročnejších (kurátorský sprievod, prednášky) a mnoho iného.

Nebudú chýbať ukážky reštaurovania, archivovania, ošetrovania exponátov, či rôzne odborné činnosti, ktoré sa odohrávajú dennodenne za dverami depozitárov. O tom, že v múzeách a galériách nie sú len nehybné exponáty, ale „že to tam žije“, vás iste presvedčia koncerty, workshopy, hudobno-dramatické predstavenia, tanečné vystúpenia, či tvorivé dielne...priamo v samotných expozíciách.

Hneď zrána môžete začať túru po našich expozíciách a výstavách, ktoré ste nemali počas roka čas navštíviť. V doobedňajších hodinách sú pripravené najmä programy pre deti, ktoré sa v tento deň stanú prírodovedcami, archeológmi, odborníkmi na umenie, či samotnými umelcami počas tvorivých dielní. Pre starších sú pripravené sprievody na výstavách, premietanie filmov a dokumentov, ochutnávka vín, koncerty od vážnej po modernú hudbu, ale aj tvorivé dielne a workshopy pre dospelých. Obľúbené tradičné oceňovanie umeleckých diel odbornými pracovníkmi nebude vynechané ani tento rok. Rovnako tak jazda na parnom rušni, či tajuplná prehliadka antropologického depozitára.

Bratislavská Noc múzeí a galérií prebieha v rámci celoslovenskej Noci múzeí a galérií.

Pozývame vás stráviť nevšedný deň, večer a noc...v Bratislave.

Tešíme sa na Vás!

 

Dopravný podnik Bratislava pripravil pre návštevníkov bratislavskej Noci muzeí a galérií prekvapenie - vo forme MHD  zadarmo. Každý návštevník, ktorý bude mať platnú vstupenku na podujatie, má počas jeho trvania v Bratislave dopravu zadarmo.

 

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: