Nie je mlieko ako mlieko, alebo správne množstvo a kvalita bielkovín – prvá časť:

PR článok | 6. november 2008

Materské mlieko je jednoznačne tou najlepšou stravou. Ako ale ďalej, keď už dojčenie nie je možné?

Milá mamička, milý otecko,

predstavujeme Vám novú rubriku, v ktorej sa budeme venovať správnemu výberu dojčenského mlieka v prípade, že Vaše dieťatko už nemôže byť dojčené. Materské mlieko je jednoznačne tou najlepšou stravou. Ako ale ďalej, keď už dojčenie nie je možné?

Umelá dojčenská výživa je náhradou materského mlieka, a preto by ho mala čo najvernejšie kopírovať. Jednotlivé výživné zložky obsiahnuté v materskom mlieku sú odlišné od tých v mlieku kravskom.

Najdôležitejšími zložkami dojčenskej výživy sú  bielkoviny, cukry, tuky, vitamíny a minerálne látky. Bielkovina je veľmi dôležitou a úplne nenahraditeľnou súčasťou dojčenskej výživy (mlieka), zabezpečujúca rast a vývoj dieťatka. Majú mnoho funkcií vo všetkých dôležitých orgánoch ako napríklad srdce, svaly, nervy, črevá a aj celkovo v imunitnom systéme. Na druhej strane aj nadbytok bielkovín vo výžive môže negatívne ovplyvňovať látkovú výmenu a zaťažovať obličky.

V súčasnej dobe nájdete na trhu značku dojčenského mlieka Nestlé BEBA, ktorá má upravené základné stavebné jednotky bielkovín – aminokyseliny. Tieto stavebné prvky bielkovín sú upravené podľa najnovších vedeckých poznatkov. Proces úpravy bielkovín je veľmi komplikovaný a pre značku BEBA unikátny.

Pokiaľ máte záujem o bližšie informácie napíšte nám a využite poradňu
MUDr. Pollákovej na www.dojcenskavyziva.sk

Sme tu pre Vás a Vaše deti.

BEBA PREMIUM pack
 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: