Milovanie po pôrode? Kedy?

Redakcia | 24. január 2017
Milovanie po pôrode? Kedy?

Kedy je skutočne žena po pôrode v poriadku a môže sa bez obáv o svoj zdravotný stav s partnerom milovať? Ak partneri nedodržia potrebný čas na regeneráciu, čo v takomto prípade hrozí?

Sex veľmi skoro po pôrode (prvé týždne) je veľmi sporná otázka. Ubolená a vyčerpaná žena zväčša na sex nebude myslieť. 

Čo na sex po pôrode partner?

Problém nastáva vtedy, keď má partner inú predstavu. Samozrejme, pripúšťame aj inú situáciu, keď po obnovení sexuálneho života túži žena a partner môže byť „poznačený“ predstavou pôrodu a všetkých fyzických bolestí a zmien, ktoré spôsobil (to je však zriedkavý stav). 

Prečítajte si: Radíme vám: Na čo sa pripraviť v šestonedelí?

Väčšina z nás, gynekológov, odporúča s penetračným sexom počkať do ukončenia šestonedelia, po absolvovaní kontrolného gynekologického vyšetrenia. Všetko závisí od toho, ako sa cítite a či ste pripravená na obnovenie sexuálneho života. 

Mohli ste mať poranenie, ktoré bolo väčšie ako obvykle a vtedy môže byť aj šesť týždňov krátky interval na regeneráciu a rekonvalescenciu. Treba rešpektovať „reč“ vlastného tela a ísť vlastným tempom. Ak pocítite v intímnych partiách nepríjemné pocity (bolesti, napätie), potom treba reagovať a situáciu partnerovi primerane vysvetliť.

Prečítajte si: Sex po pôrode - malý sprievodca

Ohľaduplným prístupom sa všetko napokon dostane pod kontrolu, na úžitok aj tejto zložky partnerského života. Nepredvídané, alebo zhoršujúce sa problémy neodkladne konzultujte so svojím lekárom.

Prečítajte si: Obdobie šestonedelia: Problémy sprevádzajúce šestonedelie

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: