Míľa pre mamu 2008

Redakcia | 7. máj 2008

Najväčšia oslava Dňa matiek na Slovensku sa začne 10.mája oficiálnym štartom o 16,00 hodine v 29 mestách a obciach. Míľa pre mamu, ktorú organizuje Únia materských centier v spolupráci s 38 materskými centrami je podujatím organizovaným mamami pre mamy.

Najväčšia oslava Dňa matiek na Slovensku sa začne 10.mája oficiálnym štartom o 16,00 hodine v 29 mestách a obciach.
Míľa pre mamu, ktorú organizuje Únia materských centier v spolupráci s 38 materskými centrami je podujatím organizovaným mamami pre mamy.

Prejdením vyznačenej trasy v dĺžke 1 míle a teda 1609 m vyjadria účastníci symbolicky vďaku svojim matkám, ale i úctu k materstvu ako takému.
Pre jednotlivé materské centrá je to príležitosť prezentovať svoju činnosť, ale i problémy, ktoré ako nezisková organizácia založená zdola na občianskom princípe neustále musia riešiť.

Míľu pre mamu môžete prejsť v týchto mestách a obciach:
Bratislave, Malackách, Lozorne, Rusovciach, Galante, Dolnom Kubíne, Rohožníku, Nitre, Zlatých Moravciach, Leviciach, Banskej Bystrici, Detve, Hriňovej, Žiari nad Hronom, Revúcej, Čadci, Novej Bani, Martine, Novákoch, Liptovskom Mikuláši, Trenčíne, Prievidzi, Handlovej, Považskej Bystrici, Čadci, Košiciach, Svätom Jure, Snine a Sabinove.

Pre rodiny s deťmi sú pripravené zaujímavé sprievodné podujatia a kultúrny program, vystúpenia detských spevákov a tanečníkov, divadielka, tvorivé dielničky pre najmenších, súťažné stanovištia, prezentácia činnosti materských centier a ďalšie aktivity, v réžii jednotlivých materských centier.

Ctíme si mamy a ich úsilie o to, aby ich potomkovia i ostatní členovia rodiny žili zdravo. Ako najväčšia súkromná zdravotná poisťovňa im v tom chceme pomôcť. Naši lekári v rámci projektu Dôverne o zdraví navštevujú materské centrá po celom Slovensku a s mamami (ale aj oteckami) diskutujú o tom, čo ich najviac zaujíma. O dôležitých témach ako prevencia, šetrná a účinná liečba a zdravý životný štýl budeme hovoriť aj na podujatí Míľa pre mamu, ktorej sme odborným garantom,“ povedala lekárka a zároveň manažérka odboru kontrol a revízií zdravotnej poisťovne DÔVERA MUDr. Vladimíra Kmečová. Je dôležité, aby mamy mali čo najviac správnych informácií o tom, ako sa starať o seba a svojich najbližších, dodala V. Kmečová. Minulý rok prihlásili mamičky a oteckovia z celého Slovenska do najväčšej súkromnej zdravotnej poisťovne DÔVERA spolu 10-tisíc bábätiek, k januáru 2008 bolo v  DÔVERE poistených aj 25-tisíc mám na materskej dovolenke.


Najväčším sprievodným podujatím je celoslovenská verejná zbierka „ Ďakujem, že si mama“.  Zakúpením originálnej pohľadnice s poďakovaním mame potešíte ktorúkoľvek ženu vo Vašom okolí a zároveň prispejete materským centrám na ich činnosť.

Ďalšie informácie o tomto podujatí nájdete na http://www.materskecentra.sk/

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: