Manuál kozmetickej klamárky: Tipy a triky(nielen)pre mamy

Michaela Klamová | 22. január 2019
Manuál kozmetickej klamárky: Tipy a triky(nielen)pre mamy

Nikto nie je dokonalý a každá žena pozná naspamäť nedostatky svojej tváre. Niekto má úzke pery, niekto krivý nos, no nie je nič, čo by sa nedalo poopraviť alebo zamaskovať pomocou niekoľkých jednoduchých trikov. Treba len vedieť, ako na to.

Malé pery

Efekt väčších pier dosiahnete tak, že na spodnú peru nanesiete rúž o odtieň tmavší, než na vrchnú peru. Stačí, ak najprv namaľujete spodnú peru, potom rúž zmiešate s iným, svetlejším rúžom a namaľujete vrchnú.
5 tipov pre dokonalé nalíčenie
Prečítajte si tiež:

5 tipov pre dokonalé nalíčenie

Plnšie pery

Matné rúže absorbujú svetlo, preto ak máte úzke pery, na záver ich pretrite bezfarebným leskom, najlepšie s obsahom drobných, trblietavých čiastočiek. Lesk stačí naniesť do stredu spodnej pery. 

Make-up

Aby váš make-up sedel dokonale ako na modelke, nerozotierajte ho po tvári. Pomocou hubky alebo prstov ho jemne vklepte do pokožky.

Kruhy pod očami

Ak už nemáte čas na čajové vrecúška či plátky uhoriek, alebo máte jednoducho vrodené tmavšie kruhy po očami a používate korektor – jedna dobrá rada: korektor používajte vždy až na záver líčenia. Ak korektor použijete na začiatku, použitím make-upu alebo iných líčidiel ho znehodnotíte.

Svieža tvár

Nič neoživí tvár tak, ako zdravá farba v lícach. Aj keď sa nelíčite, trošku červene na lícach z vám pridá 5 hodín spánku k poslednej noci. Bohužiaľ, iba vizuálne.

Biele zuby

Ak chcete, aby vaše zuby vyzerali belšie, používajte tmavé rúže. Môžu byť hnedé, červené či ružové, vyhýbajte sa však oranžovým a koralovým odtieňom.

Červené oči

Ak kvapky nepomáhajú, skúste oko obkresliť ceruzkou vo farbe vašej pleti.

Bronzová

Rovnomerné opálenie pôsobí zdravo a opticky vám uberie pár kilogramov. Keď už letné slniečko neponúka dosť príležitostí, môžete siahnuť po samoopaľovacích krémoch a sprejoch.

Nos a brada

Ak máte silnejšiu sánku, väčší nos či vystupujúcu bradu, pri nanášaní make-upu prekryte tieto miesta make-upom o odtieň tmavším.

Oči blízko seba

Použite dva tiene – svetlý a tmavý. Najprv rozotrite svetlý tieň od vnútorného kútika viečka smerom do stredu a tmavší potom od stredu smerom k vonkajšiemu kútiku. Obočie vytieňujte rovnako – pri koreni nosa svetlejšie a smerom k spánkom tmavšie.

Oči ďaleko od seba

Tmavý tieň aplikujte smerom od vnútorného kútika a postupne rozotierajte dostratena, prípadne zasvetľujte svetlejším odtieňom. Obočie vytieňujte tak, že pri koreni nosa bude najtmavšie a smerom k spánkom bude slabnúť.

Hlboko posadené oči

V tomto prípade je rada jednoduchá – vyvarujte sa tmavým tieňom a snažte sa oko čo najviac presvetliť. Vyberajte tiene skôr práškové ako krémové – tie sa budú zbytočne zbierať v očnom záhybe.

Rovné riasy

Chcete mať krásne vytočené riasy a kliešte na riasy nepomáhajú? Skúste ich pred použitím nahriať fénom!

Nekonečné riasy

Dlhé riasy ako z reklamy dosiahnete v troch krokoch – najprv riasy prepudrujte sypkým púdrom. Oko zatvorte a naneste maskaru z hornej strany rias. Teraz oko otvorte a rýchlo, kým riasy nezaschnú naneste maskaru zo spodnej strany. Postup môžete po zaschnutí zopakovať.

Dokonalé obočie

Ak si neviete vytrhať, prípadne nafarbiť obočie tak, aby bolo na oboch stranách rovnaké, pomôžte si šablónou. Na dobre vytvarované obočie priložte priesvitnú fóliu, fixkou preneste tvar na fóliu a vystrihnite (šablónu si však môžete zakúpiť aj v drogérii). Teraz vám stačí priložiť šablónu, vystrihnutú časť vyfarbiť, otočiť a použiť na druhé obočie. 

Prirodzené obočie

Ceruzka na obočie môže pôsobiť zbytočne tvrdo a neprirodzene, najmä ak ste svetlejší typ. Skúste miesto toho použiť matné práškové očné tiene. Obočie by malo byť o tón tmavšie ako farba vašich vlasov.

Opálená

Ak chcete, aby vaša tvár vyzerala opálená, použite bronzový púder na líca, koniec brady, chrbát nosa a na čelo tesne pri korienkoch vlasov.

Plný výstrih

Dojem plnšieho a zvodnejšieho výstrihu vykúzlite pomocou tmavšieho bronzového púdru. Naneste ho širokým štetcom do stredu dekoltu.

Nahé líčenie

Ak chcete, aby líčenie vyzeralo prirodzene, zredukujte ho na kvalitný make-up a transparentný púder a čiernu maskaru vymeňte za tmavohnedú.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: