Malí Einsteinovia

redakcia | 4. marec 2011

Podporte mozgovú aktivitu vášho dieťatka!

Vychovať dieťa, šikovné dieťa, ktoré sa bude pretĺkať životom úspešne a spokojne, je snom a cieľom všetkých rodičov. Malého Einsteina vychovávate už od jeho prvých dní, venujete sa mu, hráte sa s ním. Aké sú hry na rozvoj inteligencie?

Novorodenec
Hrajte sa spolu tvárou v tvár. Usmievajte sa, presúvajte sa pomaly zľava doprava a snažte sa získať pozornosť bábätka na pár sekúnd. Cieľom je, aby si dieťatko začalo uvedomovať svet okolo seba a tiež podpora prirodzenej zvedavosti.

2. až 4. mesiac
Používajte zábavné slová, zvuky a výrazy tváre a pokúste sa získať odpoveď. Staviate tak most dôvery, lásky a zblíženia, ktoré sú základmi inteligencie.

5. až 10. mesiac
Zaznamenajte si zvuky a výrazy tváre, ktoré dieťa vydáva pri rôznych emóciách. Potom mu ich hravou cestou predveďte vy. Posilňujete tak jeho komunikáciu, sebaúctu a staviate sociálne základy. Toto všetko je potrebné pri vývoji jeho inteligencie.

12. mesiac
Vytvorte problém, ktorý si vyžaduje vašu pomoc. Napríklad položte jeho obľúbenú hračku na vysokú poličku a nechajte dieťa, aby vám naznačilo, že mu ju máte podať. Vedieť riešiť
problémy si totiž vyžaduje vedecké myslenie.

 

 

Prečítajte si:

Ako si pokecať s bábätkom

Hry na rozvíjanie tvorivosti a samostatnosti

Logické myslenie a jeho rozvoj u detí

 

 

 

 

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: