Liga proti rakovine organizuje relaxačné týždňovky

Redakcia | 15. máj 2011

Vďaka podpore verejnosti môže Liga proti rakovine organizovať relaxačné týždňovky.

Od 14. do 20. mája zrealizuje Liga proti rakovine prvý turnus „Relaxačných týždňoviek“ pre 54 onkologických pacientov po liečbe. Ide o jeden z projektov v rámci psychosociálnej podpory, ktorý Liga proti rakovine hradí z výťažku svojej jedinej verejnej finančnej zbierky - Dňa narcisov, asignácie 2% dane z príjmu i z darov FO a PO osôb.

Liga proti rakovine sa v rámci psychosociálnej podpory zameriava na projekty určené tak dospelým onkologickým pacientom a ich rodinám, ako i deťom. Všetky tieto programy sú hradené z výťažku Dňa narcisov, asignácie 2% dane z príjmu i z darov FO a PO osôb.

Jedným z projektov určeným dospelým onkologickým pacientom sú „Relaxačné týždňovky“ Ligy proti rakovine. Ide už o tretí ročník týždňoviek a pre narastajúci záujem sa v tomto roku budú konať 4 termíny, ktorých sa zúčastní celkovo 220 onkologických pacientov. Onkologickí pacienti sa na týždňovky mohli prihlásiť prostredníctvom centier pomoci Ligy proti rakovine, POKO oddelení v okresných mestách, web stránky www.lpr.sk, facebooku Ligy proti rakovine, a pod. 

Cieľom relaxačných týždňoviek je pomôcť onkologickým pacientom po liečbe načerpať nové sily a poskytnúť plnohodnotnú podporu pri návrate do „bežného“ života.

Prvý turnus sa bude konať od 14.5.-20.5.2011 v Štrbe a zúčastní sa ho 54 onkologických pacientov vo veku 30 – 60 rokov. Pre pacientov sú počas pobytu pripravené výlety na Hrebienok a Štrbské Pleso, prechádzka na Rainerovu chatu i návšteva Važeckej jaskyne.  V rámci relaxácie bude k dispozícii bazén, vírivka i sauna. Jednotlivé formy arteterapie ako maľovanie na sklo, výroba šperkov z korálok, servítková metóda a ďalšie podnietia kreativitu a zručnosť. Na otázky pacientov bude formou besedy odpovedať onkológ MUDr. Juraj Beniak. O večernú zábavu sa postará folklórny súbor Jánošík. 

Ďalšie turnusy Relaxačných týždňoviek prebehnú - 10.9.-16.9.2011 v Štrbe a dva turnusy v Dudinciach -  22.8.-28.8.2011 a 24.9.-30.9.2011.

Pre onkologických pacientov z organizačných zložiek LPR SR organizuje Liga proti rakovine už 11-ty rok „Rekondičné pobyty“. Určené sú predovšetkým pre pacientky po rakovine prsníka. Každý rok sa relaxačných a rekondičných pobytov zúčastní okolo 600 onkologických pacientov zo všetkých regiónov Slovenska. www.lpr.sk

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: