Letná garden párty

Redakcia | 2. júl 2017
Letná garden párty

Ak nemáte predstavu, ako by takáto malá slávnosť mala prebiehať a čo všetko je na jej usporiadanie potrebné, prinášame vám triky a tipy, s ktorými si zaiste vykúzlite krásny letný deň!

Prečítajte si: Ako si užiť prázdniny aj doma?

Garden párty nemusí byť len narodeninová párty

Zažiť s rodinou veselú oslavu s množstvom zábavy nepodmieňuje sviatok jedného z jej členov. Často stačí dobrý nápad, štipka kreativity a dôvod na oslavu sa ľahko nájde.

Príjemné letné počasie priam vyzýva k pobytu v prírode a využiť toto ročné obdobie takpovediac naplno vyžaduje iba trocha fantázie. Jedným z tipov na spoločné prežitie nezabudnuteľného dňa je usporiadať pre deti letnú garden párty.

Že nemáte záhradu? Nevadí, vybehnite s deťmi na najbližšiu lúku, či nájdite vhodné miesto v okolitom lese.

Prečítajte si: Tipy na hry pre školákov

Do prípravy letnej párty zapojte aj deti

Či už bude vaša párty prebiehať vo vašej záhrade, záhrade vašich priateľov, v parku alebo na lúke neďaleko mesta, do každej činnosti spojenej s jej prípravou nezabudnite zapojiť deti.

Vysypanie sušienok do misky, prestieranie stola, pomoc s obloženými chlebíčkami, do všetkého by sa dieťa malo aktívne zapájať.

Ono samotné potom bude mať pocit, že je potrebné a prispelo k výsledku svojím vlastným dielom. A najväčším ocenením mu bude pochvala od vás.

Na letnú party pripravte pozvánky

Na vašu vlastnú rodinnú párty sa pripravte vopred. Vzbuďte v deťoch očakávania, zvedavosť i radosť z milej letnej oslavy. Pár dní pred ňou pomôžte dieťaťu vyrobiť špeciálne pozvánky.

Ak sa párty zúčastní viacero dospelákov i detí, bude robenie pozvánok o to väčšou zábavou. Fantázii a tvorivosti sa medze opäť nekladú. Okrem pozvánok môžete spoločne vyrobiť menovky, vizitky, jedálny lístok alebo veselé ozdoby.

Prečítajte si: Tipy pre detské hry

Čím viac detí, tým väčšia zábava počas garden párty

Nebojte sa na párty zavolať väčší počet účastníkov. Čím viac detí príde, tým viac zábavy si užijete. Ak si netrúfate postarať sa a dohliadnuť na všetky sama, privolajte si pomocnú silu v podobe kamarátok a ich detí či starých rodičov.

Pokiaľ sa oslava bude konať vo vašej záhrade a bojíte sa katastrofálnych následkov detských hier, obmedzte počet pozvaných. Sama vaše dieťa poznáte najlepšie a aj napriek tomu, že výber detských hostí by ste mali ponechať na ňom, korigovanie počtu je, naopak, na vás.

Prečítajte si: Narodeninová oslava: 4 tipy na hry pre deti

Aké občerstvenie je vhodné na letnú garden párty?

Slovo „občerstvenie“ – a k tomu v hromadnej forme, vyvoláva obavy v každej gazdinke. Známeho pravidla „menej je niekedy viac“ sa oplatí pridržiavať i v tomto prípade.

Je len a len na vás, či párty zorganizujete v popoludňajších hodinách a tým sa vyhnete príprave obeda, alebo neodoláte možnosti ukázať zúčastneným svoje kuchárske majstrovstvo.

Pokiaľ sa chystáte skôr na spoločný letný piknik v prírode, niesť so sebou príliš výdatné jedlá je nepraktické a zbytočné.

Vedzte, že rozmanitosť pochutín očarí vždy viac. Jednoduchá nepečená torta, taniere s pestro naaranžovaným ovocím, rôzne chlebíčky, zdravé pochutiny, to všetko iste zaraz zmizne zo stola.

Atmosféru letnej párty doplní príjemná hudba

Aby ste na párty dotvorili tú správnu atmosféru, nesmiete zabudnúť na príjemnú hudbu. Obľúbené cédečko s veselými detskými pesničkami roztancuje každého detského návštevníka.

Počas letnej párty využite praktické veci

Farebné papierové príbory, poháre a taniere sú pre deti omnoho príťažlivejšie ako tie kovové z vašej kuchyne. A pochybovať o ich praktickosti a účelovosti pre záhradnú párty je snáď zbytočné.

Mamička sa nemusí báť, že sa rozbijú a nebodaj spôsobia zranenie a deti ocenia ich ľahkosť a farebnosť. Aby každé dieťa rozoznalo vlastný pohár, či tanierik, stačí kúpiť sadu farebných nálepiek so zaujímavým motívom a jednotlivé nálepky na detský riad ponalepovať.

Tip na zábavnú aktivitu pre deti na letnej párty

Činnosť, ktorá deti zaručene uchváti a pobaví, je maľovanie na tvár špeciálnymi farbičkami. Najlepšie bude, ak si ich tajne pred oslavou zadovážite a priamo na mieste nimi prekvapíte detských hostí.

O zábavu tým bude nepochybne postarané. Môžete s ich použitím vymyslieť rôzne zaujímavé hry a súťaže. Z tváre ich potom jednoducho zmyjete čistiacim tampónom a krémom.

Aktivity, ktoré ozvláštnia letnú garden párty

Klaun na párty patrí

Deti milujú klaunov a kúzelníkov. Dnes sa už takýto detský zabávač dá pre deti ľahko zaobstarať a objednať. Stačí trocha „posurfovať“ na internete, prípadne sa spýtať kamarátok a známych a zabezpečíte deťom to najmilšie prekvapenie.

Nezabudnite sa uchovanie spomienok

Aby ste si kedykoľvek mohli pripomenúť prežité chvíle, nezabudnite na fotoaparát. Zachytenie veselých okamihov vzbudí úsmev na tvári aj o niekoľko rokov neskôr.

Hľadajte počas letnej párty stratený poklad

Ďalším tipom na spestrenie a oživenie detskej oslavy, je hľadanie pokladu. Stačí ukryť malé prekvapenie a tajomné dobrodružstvo je na svete.

Samotný poklad je zanedbateľný, ide najmä o zábavu a hru. Môžete vopred pripraviť jednoduché mapky pokladu, prípadne deti k pokladu nasmerovať pomocou postupne nájdených indícií.

Hry na rozvíjanie tvorivosti a samostatnosti

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: