Júnový FIT štýl – letný, voňavý, inšpiratívny, FIT, štýlový... to musíte prečítať!

Redakcia | 26. máj 2014

Čo vás čaká v aktuálnom vydaní FIT štýlu - časopisu z našej redakčnej dielne?

Bielkoviny naše každodenné

Bielkoviny, odborne nazývané i proteíny, sú základným stavebným kameňom nášho organizmu. Hneď po vode tvoria druhú najväčšiu súčasť našej hmotnosti a ich význam je rovnako zásadný. Bielkoviny zabezpečujú rast a vitalitu svalov, vlasov, žliaz, podieľajú sa na správnej funkcii mozgu, či tvorbe enzýmov a hormónov. Naše telo ich však nevytvorí lusknutím prsta, a preto je potrebné prijímať ich v strave. A tu práve je kameň úrazu...

Resveratrol

V druhej časti seriálu o potravinových doplnkoch sa pozrieme na resveratrol. Silný antioxidant, ktorý je až päťdesiatkrát silnejší než vitamín E a má až dvadsaťkrát väčšiu silu ako vitamín C. Prečítajte si všetko, čo o tomto elixíre mladosti potrebujete vedieť!

Dajte zelenine zelenú!

Pre ľudské zdravie je veľmi dôležitá. O tom nikto nepochybuje, no i napriek tomu ju nemáme všetci denne na  tanieri. Mali by ste však vedieť, že zelenina je pre vaše zdravie oveľa dôležitejšia ako akékoľvek ovocie. Prečo? Dozviete sa v aktuálnom vydaní FIT štýlu.

Sacharidové vlny

Sacharidové vlny sa už dlhé roky používajú ako veľmi účinný nástroj na likvidáciu podkožného tuku. V podstate ide o spôsob stravovania, ktorý je spojený najmä s kulturistikou a fitness priemyslom, pretože ho preslávili práve kulturisti, bodybuilderi a fitnesky, ktorí ho už desaťročia využívajú, aby sa dostali do „formy“ tesne pred súťažou. Pod slovom „forma“ myslíme vyrysované telo (s minimom podkožného tuku) v podobe veľkých a silných svalov.

Zdravá zmrzlina

Zdravá zmrzlina? Samozrejme. Veď aj pediatrická náučno-populárna literatúra jej priznáva štatút dávky v pitnom režime či zdroja vápnika v detskej strave. Zmrzlinou potešíte svoje chuťové bunky i organizmus, len musíte vedieť, po akej siahnuť. Výrobky dopované syntetickými éčkami to nedokážu.

Bez štítnej žľazy žiť možno, bez jej hormónov nie...

Hormonálne choroby sú navonok často málo viditeľné, ale keď sa objavia, dokážu rozvrátiť celý organizmus. Našťastie, súčasná medicína už pokročila natoľko, že ak človeku nejaký hormón chýba, je možné pomerne dobre ho nahradiť, príp. ak je produkovaný nadmerne, dá sa jeho zdroj obmedziť.

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: