Hravé leháro v čajovni

Redakcia | 3. august 2010

Prijmite pozvanie na letný filmový seminár v Banskej Štiavnici.

Dvanásty ročník Letného filmového seminára 4 živly, ktorý sa uskutoční od 12. do 15. augusta 2010 v Banskej Štiavnici, dostal tému HRA. Okrem 15 celovečerných filmov čaká návštevníkov bohatý sprievodný program, workshopy a zaujímaví hostia.

Po prvýkrát bude v programe seminára venovaný osobitný priestor nielen dospelákom, ale aj detičkám. Tohtoročná téma seminára – HRA – si to priam pýta.

Miestnosť v čajovni Klopačka zvaná aj leháro sa na dve popoludnia premení na hravý detský kútik. V sobotu aj v nedeľu od 15tej do 18tej hodiny v nej budeme premietať animované filmy, deti sa môžu prísť zahrať s netradičnými aj tradičnými hračkami. Tie sme zapožičali z výstavy Čas na hru, z bratislavskej predajne Vnímavé hračky a z detského opatrovateľského centra Bäumchen – Stromček, ako aj z vlastných zdrojov.

Na nedeľu je v spolupráci s bratislavským tanečným štúdiom ŠancaTanca pripravená ukážková hodina kurzu Šantenia s deťmi. Ide o pestrú škálu činností, ktoré podporujú rozvoj dieťatka na fyzickej i mentálnej úrovni. Cieľom kurzu je rozvoj pohybových zručností, vytváranie kladného vzťahu k pohybu, odbúranie nadbytočnej energie a najmä strávenie príjemného času v spoločnosti iných detí. Hodina má pevnú štruktúru a je sprevádzaná detskou hudbou, riekankami a pesničkami.

Ukážková hodina šantenia je vhodná pre deti vo veku 2-4 roky v sprievode dospelého, ktorý sa do činností s dieťaťom aktívne zapája. Hodinu bude viesť lektorka Petra Christophoryová, ktorá sa okrem svojich dvoch detí „vytešuje“ aj z aktivít pre tehotné ženy a mamy s bábätkami, s ktorými v ŠanciTanca pravidelne tancuje. Na hodinu Šantenia je vstup voľný, netreba sa vopred prihlasovať, no počet účastníkov je obmedzený kapacitne.

Za spoluprácu pri organizácii lehára ďakujeme
Tanečnému štúdiu ŠancaTanca (www.sancatanca.sk)
Občianskemu združeniu Bejbišanca
Kataríne Hubovej a Slovenskému centru dizajnu (www.scd.sk) za zapožičanie hračiek
Predajni Vnímavé hračky (www.vnimavehracky.sk) za zapožičanie hračiek
Opatrovateľskému centru Bäumchen – Stromček za zapožičanie hračiek
Ivane Laučíkovej za pomoc s výberom filmov

Program hravého lehára:

Sobota
15:00 – 16:00 premietanie filmov
16:00 – 18:00 voľná zábava

Nedeľa
15:00 – 16:00 premietanie filmov
16:00 – 16:45 šantenie s deťmi
16:45 – 18:45 voľná zábava

www.4zivly.sk

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: