Deň jabĺk v Bratislave a na Slovensku

Redakcia | 19. október 2010

Súčasťou Týždňa proti rakovine je aj Deň jabĺk. Už jeho 12-ty ročník sa bude konať v piatok 22.10.2010 v Bratislave i v sídlach organizačných zložiek Ligy proti rakovine.

V pondelok začal tradičný októbrový Týždeň proti rakovine, 18.10.-22.10.2010, v rámci ktorého každý rok Liga proti rakovine prichádza s edukačno-preventívnou kampaňou zameranou na niektorý z karcinogénnych vplyvov.

V tomto roku je cieľom kampane upriamiť pozornosť mladých i starších na primárnu prevenciu, najmä na najčastejšie „neduhy“ - fajčenie, alkohol, nedostatočný pohyb a zlé stravovanie, spôsobujúce obezitu.  Kampaň bude  trvať približne do polovice novembra t.r. 

Súčasťou Týždňa proti rakovine je aj Deň jabĺk. Už jeho 12-ty ročník sa bude konať v piatok 22.10.2010 v Bratislave i v sídlach organizačných zložiek Ligy proti rakovine
(Bardejov, Piešťany, Trnava, Žilina, Lučenec, Michalovce, Skalica, Partizánske, Liptovský Mikuláš, Pezinok, Prešov, Nitra, Košice, Banská Bystrica).

Na námestiach, či v obchodných centrách týchto miest stretnete dobrovoľníkov Ligy proti rakovine, ktorí spolu s jablkom ako symbolom zdravej výživy, podajú aj edukačné materiály viažúce sa k téme preventívnej kampane.

V Bratislave Vám od 15:00 hod zdravé jabĺčko ponúknu v centre hlavného mesta na Kamennom námestí, v OC Avion, OC Polus City Center, pred Tescom v Petržalke či v Eurovei. Rovnako sa v centre mesta budú nachádzať movingboardy, ktoré budú tiež prostredníctvom letáčikov upozorňovať na edukačnú kampaň. Dobrovoľníci Ligy proti rakovine budú označení originálnym tričkom kampane s motívom vývrtky i zapaľovača, pripomínajúcimi naše „slabosti“.

V Bardejove, Piešťanoch, Trnave, Žiline, Lučenci, Michalovciach, Liptovskom Mikuláši,  Banskej Bystrici, Pezinku, Nitre i v Partizánskom stretnete dobrovoľníkov Ligy proti rakovine priamo na námestí, príp. v uličkách centier miest. 

V Martine sa budú dobrovoľníci nachádzať v OD Prior, v Prešove v hypermarkete Tesco, v Košiciach v OC Galéria.

V Skalici bude na letnom štadióne prebiehať pre žiakov a študentov základných i stredných škôl jabĺčkový beh spojený s rozdávaním jabĺk.

Dúfame, že všetkých okoloidúcich práve obyčajné jablko inšpiruje k zamysleniu sa nad zdravým životným štýlom...

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: