Cyklomaratón podporuje boj proti detským onkologickým ochoreniam

Redakcia | 10. jún 2010
Cyklomaratón podporuje boj proti detským onkologickým ochoreniam

Jednou z 12 zastávok bude už túto sobotu Areál hier Radosť v Ružinove pri Štrkoveckom jazere, kde sú pre deti pripravené súťaže, poradňa zdravia a tombola.

Kvôli deťom prejdú na bicykli.

Bratislava – Majú v nohách už 600 kilometrov a ďalších 900 ich ešte čaká. Na bicykli prejdú celé Česko-Slovensko a už túto sobotu sa zastavia v areáli detských športov v Ružinove. Podujatie Na bicykli deťom  chce týmto činom podporiť boj proti detským onkologickým ochoreniam.

Do pedálov sa opreli v utorok 8. júna, kedy vyrazili z najvýchodnejšieho miesta na Slovensku Novej Sedlice a svoj cyklomaratón ukončia 19. júna pre zmenu v najzápadnejšom českom meste Aš. Trasa je dlhá asi 1490 kilometrov a na čele pelotónu je svetoznámy jazdec na vysokom bicykli Josef Zimovčák. V priebehu akcie navštívia účastníci šesť nemocníc, kde sa liečia onkologicky choré deti a odovzdajú im finančnú podporu. 

Projekt podporili aj známe tváre herec Ivan Vojtek, cyklistická bratská dvojica Peter a Martin Velitsovci, olympijskí víťazi bratia Peter a Pavol Hochschornerovci a známy operný spevák a zároveň vášnivý bicyklista Martin Babjak.

Jednou z 12 zastávok bude už túto sobotu Areál hier Radosť v Ružinove pri Štrkoveckom jazere, kde sú pre deti pripravené súťaže, poradňa zdravia a tombola. Zároveň sa uskutoční charitatívny koncert, v rámci ktorého vystúpia superstaristi  Dominika Stará, Marcel Berky a Jakub Petraník. Charitatívnu udalosť podporujú aj rockeri z portálu rock.sk. Jednou z tvári portálu je aj spevák Paľo Drapák, ktorý na tejto charitatívnej akcii vystúpi: „My všetci rockeri z portálu rock.sk chceme týmto ukázať, že síce hráme tvrdú muziku, ale máme aj ľudský prístup k tým, ktorí potrebujú našu pomoc. A to sú deti“

Do pelotónu sa na bicykli môže zapojiť aj širšia verejnosť  a podporiť tak hlavnú myšlienku charitatívneho podujatia. "Chceme pomôcť onkologickým oddeleniam v celom Česko-Slovensku a zároveň aj vyzdvihnúť ťažkú prácu lekárov na onkológiách," povedal iniciátor celého projektu Miroslav Bílik z občianskeho združenia Deťom pre život.

Prispieť na túto dobročinnú akciu môžete aj formou SMS v tvare "DMS PREZIVOT" na číslo 877. Cena sms je 1 euro.

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: