Čo robiť po rozvode? 8 rád pre osamelé.

Jana Fialová | 24. jún 2016
Čo robiť po rozvode? 8 rád pre osamelé.

Nájsť samu seba po "zážitku", akým je rozvod či rozchod partnerov - to chce poriadnu dávku sebazaprenia a odvahy. Prečítajte si 8 rád, ako opäť "kopnúť do vrtule" a žiť plnohodnotný, hoci single život.

1.

NEĽUTOVAŤ SA! – odložte stranou pocity zlyhania, sebaľútosti, nepodliehajte depresiám. Rozvod sa jednoducho stáva. Vám, mne, iným. Komukoľvek. Poučte sa z neho a choďte smelo ďalej!

2.

UROBTE SI RADOSŤ – kúpte si, po čom ste už dávno túžili: dobrú knihu, sveter, parfum. Odmeňte samu seba za to, že ste tým všetkým prešli a stále stojíte nohami na zemi. A urobte to, aj keď máte do peňaženky hlbšie. Občas môžete byť veľkorysá aj sama k sebe. 

3.

RELAXUJTE – zapáľte sviečku, pustite si komédiu, alebo čítajte obľúbenú knihu. Alebo choďte na masáž, kozmetiku.

4.

STRETÁVAJTE SA S PRIATEĽMI – akokoľvek zvláštne to znie – vyhľadajte spoločnosť priateľov, hoci aj tých, na ktorých ste poslednú dobu nemali čas. Oprášte staré priateľstvá.

5.

DÔVERUJTE SI – vedzte, že ste zvládli jednu veľkú životnú skúšku, a nebola posledná. Nemajte potrebu byť sama sebe porotcom, trestať sama seba za to, že ste manželstvo nezvládli. Nezabúdajte – tak ako na sobáš, aj na rozvod musia byť dvaja!

6.

STANOVTE SI CIELE – krátkodobé, ale i tie dlhodobé. Chcete sa zdokonaliť v cudzom jazyku? Nie je nič lepšie, ako sa prihlásiť na kurz. Naučiť sa brušné tance? Nech sa páči, nič vám v tom nebráni! Plánujete dovolenku? Listujte katalógy, vyberajte, hľadajte, snívajte!

7.

MYSLITE POZITÍVNE – pretože, hoci to tak teraz nevyzerá, všetko má svoj význam a ak tento stav nazvete „som na dne“ – vedzte, že z dna sa stačí odraziť a už stúpate nahor!

8.

AK POTREBUJETE POMOC, VYHĽADAJTE JU – pokiaľ máte pocit, že sa s novou životnou etapou neviete vyrovnať, neváhajte vyhľadať pomoc psychológa. Ukáže vám, ako začať a ako sa opäť tešiť zo života.

K tejto téme čítajte tiež: Rozvod. A čo ďalej?

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: