Čo je Kinderiáda?

PR článok | 16. december 2009

Kinderiáda sú atletické preteky pre deti druhých až piatych tried základných škôl na Slovensku.

Kinderiáda sú atletické preteky pre deti druhých až piatych tried základných škôl na Slovensku. Podporuje vzťah detí k športu a na Kinderiáde sa deti môžu zoznámiť s atletikou a atmosférou skutočných pretekov zábavnou formou a priblížiť sa tomuto nádhernému športu. Usporiadateľom je Spoločnosť Ferrero, ktorá venuje víťazným školám spolu 4 980 EUR na renováciu školských ihrísk. Odborným garantom je Slovenský atletický zväz.

Kinderiáda má na Slovensku už svoj 4. ročník. Za tri doterajšie ročníky sa na Kinderiáde zúčastnilo viac ako 4000 detí z 508 škôl. Medzi najúspešnejšie školy patrí ZŠ Záhorácka z Malaciek, ktorá zvíťazila už dva krát.

4. ročník Kinderiády

  • Kinderiáda je rozdelená na 7 regionálnych kôl, ktoré prebiehajú v dvoch častiach školského roka - na jeseň a na jar.
  • Do finále postupujú z každého regionálneho kola tri víťazné školy. Na finálovom kole sa tak zídu školy, ktoré bojujú o hlavnú cenu od spoločnosti Ferrero.
  • Na deti čakajú atletické disciplíny a to beh na 60 m, skok do diaľky, skok z miesta, hod plnou loptou, hod kriketovou loptičkou a štafetové preteky.

 

Nad 4.ročníkom prevzala patronát dvojnásobná olympijská víťazka vo vodnom slalome Elena Kaliská. Pri športových výkonoch počas celých 4 ročníkov povzbudzuje deti Roman Bomboš, moderátor Slovenského rozhlasu.

Odbornú garanciu nad Kinderiádou má Slovenský atletický zväz, najvyšší predstaviteľ atletiky na Slovensku.

      

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: