CBA Slovakia rešpektuje výsledky kontrol

Redakcia | 19. marec 2013

Inšpektori Štátnej veterinárnej a potravinovej správy vykonali v období od 1.1. do 28.2.2013 kontroly vo  vybraných reťazcoch (hyper a supermarkety, stredne obchodné reťazce). V počte nájdených nedostatkov z ôsmych vybraných spoločností skončila CBA na piatom mieste.

Inšpektori Štátnej veterinárnej a potravinovej správy vykonali v období od 1.1. do 28.2.2013 kontroly vo  vybraných reťazcoch (hyper a supermarkety, stredne obchodné reťazce). V počte nájdených nedostatkov z ôsmych vybraných spoločností skončila CBA na piatom mieste.

Ako na tlačovej konferencii uviedlo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka za prvé 2 mesiace tohto roka vykonalo 5 790 kontrol. Nedostatky sa našli u prvovýrobcov, aj v baliarňach - dosiahli viac ako 20%. Najhoršie skončili malé, stredné predajne a hypermarkety, pričom malé a stredné predajne boli kontrolované najčastejšie. „Medializované výsledky kontrol nezohľadňujú celkový počet obchodných jednotiek vybraných reťazcov, a nie je jasný ani charakter pochybení. Nie je jasné či išlo o pochybenia zdravie ohrozujúce, alebo technicko-administratívne. Prekvapilo nás, že do porovnania je zahrnutý rovnako reťazec zameraný na veľkoobchodný predaj, ako aj siete, ktoré majú malý počet prevádzok. Následne  sú tieto siete porovnávané s reťazcami ktoré majú stovky obchodných jednotiek. Potravinový sortiment však predávajú i siete čerpacích staníc, nezávislý maloobchod, drogérie, ambulantní predajcovia a ďalšie subjekty s významnou trhovou silou a množstvom tzv. kamenných predajní. Spotrebiteľ by tieto informácie mal mať,“ hovorí Vladimír Kocúrek, viceprezident spoločnosti CBA Slovakia s.r.o. z  Lučenca, ktorá prevádzkuje najväčšiu sieť  342 samoobslúh na Slovensku s priemernou veľkosťou 250 m2.

Výsledky kontrol aj z minulosti ukazujú, že Slovenský subjekt CBA dlhodobo udržiava kvalitu prevádzok na vyššej úrovni ako niektoré nadnárodné reťazce. Pritom patrí medzi najčastejšie kontrolované subjekty s významným množstvom kontrol aj mimo pracovnej doby. „Mimoriadne oceňujeme, že si inšpektori posvietili aj na ambulantného predajcu, na ktorého podozrivé praktiky sme ako prvý upozorňovali ešte v septembri 2012,“ uvádza V. Kocúrek a dodáva: „CBA Slovakia je skutočne slovenský obchod, ponúka najviac slovenských potravín. Teší nás, že podľa kontrolórov z hľadiska dodávateľských krajín najlepšie dopadli práve slovenskí dodávatelia. Zároveň stále zlepšujeme našu ponuku, nákupné prostredie, remodelujeme doterajšie obchodné jednotky a otvárame nové. A to všetko vlastným, slovenským kapitálom.“

 

O CBA Slovakia

Obchodná spoločnosť CBA Slovakia, s.r.o. Lučenec vznikla v roku 2003, aj keď podnikateľské aktivity jej zakladateľov siahajú až do roku 1992. V súčasnosti prevádzkuje dva veľkoobchodné sklady a 342 maloobchodných prevádzok po celom území SR, členených do troch hlavných maloobchodným reťazcov CBA Potraviny, Cent Supermarket CBA a Diskont CBA. Spoločnosť zamestnáva približne 2 400 zamestnancov a je členom nákupnej aliancie CBA SK.

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: