Brečtan – silná „zbraň“ proti kašľu

PR článok | 21. január 2009

Účinná liečba kašľa a ďalších chronických ochorení dýchacích ciest.

Popínavá rastlina Hedera helix alebo brečtan je všeobecne známa z lesov a záhrad. Menej známe je však jej dôležité miesto pri liečbe kašľa a ďalších chronických ochorení dýchacích ciest.

Tieto ochorenia, ktoré zaraďujeme medzi civilizačné choroby, patria medzi najčastejšie príčiny pracovnej neschopnosti a absencie v škole. Celosvetové zvyšovanie výskytu ochorení dýchacích ciest (napr. zápal priedušiek, astma) má na svedomí nárast emisií škodlivých látok, rovnako ako každodenné zaťažovanie dýchacích ciest časticami prachu, cigaretovým dymom a pod. Pod bronchitídou rozumieme všetky choroby sprevádzané tvorbou hlienu v dýchacích cestách a dráždivým kašľom.

Prípravok proti kašľu Hedelix® s výťažkom z brečtanových listov predstavuje účinnú, čisto rastlinnú alternatívu k chemickým prípravkom proti kašľu (ako sú napríklad prípravky s obsahom účinnej látky ambroxol) pri liečení ochorení dýchacích ciest. Hedelix® má pritom trojitý účinok, ktorý sa pri liečbe ochorení prejavuje mimoriadne pozitívne.

Hedelix® rozpúšťa hlien, zmierňuje kŕče, dodatočne tlmí kašeľ, a pritom nebráni vykašliavaniu. Vďaka tejto vlastnosti tlmenia kašľa podporuje pokojný nočný spánok, ktorý je dôležitým pomocníkom pri liečení choroby. Ako podpora pri liečbe pôsobia i jeho lokálne antibakteriálne vlastnosti, ktoré aktívne napomáhajú organizmu pri jeho boji proti baktériám. Prípravky Hedelix® neobsahujú alkohol, cukor, konzervačné látky ani farbivá. Vyznačujú sa výbornou znášanlivosťou a môžu sa podávať aj v kombinácii s inými liekmi. Sirup proti kašľu Hedelix® odporúčajú lekári špeciálne pri liečbe ochorení dýchacích ciest u detí, pretože vďaka svojim vlastnostiam je vhodný pre deti už od dojčenského veku, a  tak pokrýva všetky vekové kategórie.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: