Aprílový FIT štýl

redakcia MAMA a ja | 31. marec 2015

„...všetko je v hlave. To, ako sa budeme cítiť, ako budeme vyzerať, i to, ako bude vyzerať náš život.“

„...všetko je v hlave. To, ako sa budeme cítiť, ako budeme vyzerať, i to, ako bude vyzerať náš život.“

Obľúbený časopis pre všetkých tých, ktorí chcú žiť zdravo, športovo, hodnotne a v súlade s prírodou. Aprílové vydanie poteší aj týmito článkami:

MENU pre vegetariánov

Zatiaľ čo v minulom čísle sme si posvietili na to, ako by mala vyzerať optimálna výživa pre vegetariánov a na čo by si mali dať pozor, v aprílovom vydaní vám Martin Chudý, konzultant pre optimálne zdravie a výživu načrtne, ako si vybrať, pripraviť a skombinovať potraviny vhodné pre vegetariánov a ponúkne vám tiež vzorové vegetariánske menu na 1 deň.

Cielená výživa so životným koučom

„Faktom je, že úspešní ľudia zlyhávajú častejšie ako neúspešní. A preto sa stanú úspešnými.“ Všetci musíme jesť, tak prečo nejesť cielene, tak, aby ste podporovali zdravý menštruačný cyklus a svoju plodnosť a tiež plodnosť vášho partnera? Koučing je relatívne nová profesia a ako odrazový mostík jej slúži napríklad poradenská psychológia, športová príprava či pedagogika. Viac v aprílovom FIT štýle!

Plná chuť a krehkosť strukov

Mladučký hrášok, jemný cukrový hrášok, krehké, na jazyku príjemné fazuľky aj bôb faba plnej chuti, sú potešením pre labužníkov. Sladká dužina plná šťavy, krehké a chrumkavé výhonky aj kostrnky, to všetko urobí radosť chuťovým bunkám aj organizmu a na tanieri veľkú parádu. Sezóna strukovín začína! Strukoviny sú hotový elixír, preto si ich doprajte veľké porcie. Prinesú vám nielen zdravie, ale aj prekvapivé labužnícke zážitky!

Keď stromy rozprávajú

V ich tieni hľadáme úľavu od slnka aj ticho, ale tiež z nich čerpáme energiu a kreativitu. Stromy hovoria svojou rečou a kto jej porozumie, môže v ich prítomnosti nabiť svoje energetické baterky na veľmi dlhú dobu. Potrebujete dostať aspoň na chvíľu z hlavy utkvelé nepríjemné myšlienky? Ak máte vo svojej blízkosti strom, sústreďte sa na jeho detaily, mohutnosť, štruktúru kôry, tvar vetiev, odtiene listov, ich tvary, kvety alebo plody, predstavte si jeho vôňu. Vaša myseľ bude čoskoro plná zmyslových vnemov, ktoré vytesnia to, čo ju preťažuje.

Kríže ako v bavlnke

Je len málo ľudí, ktorí sa ešte nestretli s bolesťou krížov. Nepríjemné stavy vedia poriadne znepríjemniť život, trpiaceho neraz položia na pár dní do postele. Vo veku od 30 do 50 rokov trápia bolesti chrbta až jednu štvrtinu ľudí, so zvyšujúcim sa vekom sa riziko stupňuje. Čo problémy spôsobuje, ako sa im vyhnúť, ktorý typ prevencie je najlepší? Zisťovali sme za vás.

Krk prezradí skutočný vek

Áno, je to tak. Prejavy starnutia možno čiastočne oddeliť cvičením, životosprávou, ale i kozmetickými vychytávkami. Avšak toto pravidlo neplatí pre krk. Práve krk je najproblematickejšia časť, kde to nejde len tak ľahko. Účinnou pomocou je však aj tu laserová medicína a plastická chirurgia. Všetko o starostlivosti o krk, ale i o liftingu – plastike tváre a krku sa dozviete v aprílovom FIT štýle.

Pole dance

Keď sa povie cvičenie pri tyči, niektorí si ešte aj dnes predstavia striptízový klub a odhalené koketné tanečnice. Pole dacne však ani zďaleka nie je o tom. Ide o mimoriadne obľúbený druh tanca, športu, cvičenia, ktoré efektívne posilní telo, nádherne vyformuje postavu, podporí psychickú pohodu a pohyb urobí ladným. Vyskúšajte pole dance – cvičenie, ktoré vás chytí!

Nebezpečný stalking

Anglický výraz stalking možno preložiť ako lovecký, poľovačka, či stopovanie. A presne to i znamená. Netýka sa však zvierat, ale ľudí. Stalking je nebezpečné stopovanie a prenasledovanie verejne známej alebo blízkej osoby. Správanie, ktoré ani u nás nie je neznáme, začína nevinne, môže však končiť doslova pekelne. Účinnú ochranu obetí môže zabezpečiť predovšetkým informovanosť, preto vám prinášame článok o stalkingu.

Voňavo a čisto do jari

S prvými snežienkami máme vo zvyku prehodnotiť stav svojho tela, podstupujeme očistné kúry a chceme telu pomôcť naštartovať sa. Sviatky jari sú o znovuzrodení, ktoré aj telo po dlhých mesiacoch zimného útlmu prirodzene potrebuje. Rovnako sa potrebuje prebudiť aj naša domácnosť. Dobrá energia môže prúdiť len v čistom priestore, ktorý nie je zaťažený zbytočnými vecami a prachom.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: