Allianz – Slovenská poisťovňa neponúka: Poistenie zlomeného srdca

Allianz - Slovenská poisťovňa | 21. február 2015

Každý rok dostane Allianz – SP niekoľko hlásení o poistných udalostiach počas Valentína. Minulý rok evidovala poistnú udalosť z úrazového poistenia...

  • Takmer každý človek má na výber z pol miliardy potenciálnych partnerov
  • Klientka ponúkla tip na pripoistenie nešťastnej lásky
  • Allianz – SP rieši každý rok niekoľko „valentínskych“ poistných udalostí

Americký webkomik a spisovateľ Randall Munroe píše vo svojom bestselleri What if o tom, že nájsť si lásku nie je až také ťažké (http://projectm-online.com/global-agenda/chances-of-finding-your-soul-mate-valentines-day-special). Podľa neho má takmer každý človek na našej planéte na výber z približne pol miliardy potenciálnych partnerov. To však samozrejme platí len pre tých, ktorí sa nechcú „obmedziť“ na pohlavie, sexuálnu orientáciu, jazykové či kultúrne rozdiely.

Pohľad namiesto slov

Ak je šanca, že môžete svoju spriaznenú dušu spoznať pri pohľade do očí, tak závisí od toho, s koľkými cudzincami denne máte očný kontakt. Za predpokladu, že každý z nás ich denne stretne desiatky, 10 percent z nich je v rovnakom veku. Počas celého života sa nám tak podľa Munroea stretnú pohľady s približne 50-tisícimi potenciálnymi spriaznenými dušami. Po prečítaní týchto štúdií môže čoraz viac ľudí vyhľadávať pracovné pozície pokladníčok a bankových úradníkov. Je to však naozaj také ľahké? A čo ak si myslíte, že práve tento človek je ten pravý a po pár stretnutiach nadšenie niektorej z dvoch strán odpadne?

Náhrada škody za zlomené srdce

Allianz – Slovenská poisťovňa rieši z času na čas aj podnety na nové produkty. „Jedna naša klientka volala na infolinku s tipom pre našu spoločnosť zahrnúť do životného poistenia nové pripoistenie. Išlo by o poistenie zlomeného srdca,“ hovorí Andrea Leskovská, riaditeľka odboru manažmentu produktov v Allianz – SP. Klientka navrhla, že ak stretne potenciálneho partnera, začne si platiť mesačne poistné. V prípade, ak by to nevyšlo a po niekoľkých mesiacoch či rokoch sa rozídu, poisťovňa by jej mohla vyplatiť vopred dohodnutú poistnú sumu ako odškodné za zlomené srdce. Náhrada škody by tak pomohla klientke dostať sa zo splínu a začať hľadať odznova. „Samozrejme, takáto forma nemajetkovej ujmy nie je v našich produktoch krytá,“ dodáva Andrea Leskovská.

Nebezpečný Valentín

Každý rok dostane Allianz – SP niekoľko hlásení o poistných udalostiach počas Valentína. Minulý rok evidovala poistnú udalosť z úrazového poistenia. Manželský pár po 60-tke sa rozhodol, že svoju lásku oslávi ako zamladi. Potúžení vínom k romantickej večeri sa prešli na detské ihrisko a na hojdačkách si pripomenuli svoje prvé stretnutie. Obaja však z detských sedadiel drevenej hojdačky spadli a skončili s ľahkými zraneniami.

V trnavskom okrese žiak strednej školy pripravil pre svoju spolužiačku po vyučovaní prekvapenie vo forme torty so sviečkami v učebni fyziky. Od sviečky sa však chytila záclona a začala horieť. Okrem vlámania na majetok školy vo večerných hodinách museli deti čeliť aj podozreniu z podpaľačstva. Náhradu škody poisťovňa vyplatila z poistenia budovy.

Minulý rok vo februári poisťovni škodu nahlásil aj klient – majiteľ reštaurácie. Počas „valentínskeho“ večera sa jeden hosť rozhodol svoju vyvolenú požiadať o ruku. Keď si kľakol pred ňu, stiahol rukou biely obrus, čím zhodil zo stola taniere, poháre a vázu s kvetom. Obliata snúbenica ponuku prijala. Škoda na majetku reštaurácie bola nahradená z poistenia zodpovednosti za škodu vinníka.

História dňa zaľúbených

Oslava dňa všetkých zaľúbených nepochádza z Ameriky, ktorej filmová produkcia mu dala dnešnú tvár. Valentín bol rímsky kňaz a lekár, ktorý napriek zákazu cisára Claudia II. tajne sobášil zamilované páry. Sviatok svätého Valentína však vznikol o pár storočí neskôr, 14. februára 496. Dnes ho oslavujú zaľúbené páry po celom svete.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: