Ako vyliečiť sám seba?

- tf - | 1. august 2017
zdravie, mať rád sám seba, vyliečiť sa, meditácia, stres, ako vyliečiť sém seba, Louis Hay, rodičia, dedičnosť, poznať sám seba, rakovina,

Všetky myšlienkové procesy si vytvárame sami. Naše životné skúsenosti sú len odzrkadlením nášho myšlienkového procesu.

Aj vy ste si často kládli otázku, prečo sa stále dostávate do určitých situácií (ktoré sú pre vás problematické a nechcené), prečo máte problémy v medziľudských vzťahoch, prečo bývate často chorí, prečo máte finančné problémy?

Prečítajte si: Náš spoločník stres

Často sa kritizujete a ste na seba prísna?

Potom by ste sa mali zamyslieť nad tým, aký vzťah máte sami k sebe. Je váš vzťah plný lásky, porozumenia a odpustenia? Alebo sa často kritizujete, obviňujete a hľadáte na sebe chyby? To či máte radi sami seba totiž podľa americkej psychoterapeutky Louise Hayovej ovplyvňuje váš život vo všetkých rovinách.

vyliečiť sám seba, stres, meditácia, myšlienky, zmena myslenia

Každý človek, ako rastie si pomaly na seba nabaľuje množstvo negatívnych tvrdení, ktoré väčšinou získal od svojich rodičov, kamarátov, učiteľov, či od kohokoľvek, s kým bol častejšie v styku. Tak sa stáva, že malé dieťa si prostredníctvom toho, ako ho vidia iní dospelí vytvára obraz samo o sebe. Ak sa v detstve často stretávalo s kritikou, odsudzovaním, obmedzovaním a výrokmi typu "ty všetko pokazíš" alebo "je to tvoja vina", potom je jasné, kde sa vzali všetky jeho problémy.

Negativizmus jeho rodičov sa tak preniesol na toto dieťa a jeho život!

Neprehliadnite: Rozmaznané deti, (ne)láskaví rodičia: ako reagovať, ak nás dieťa vyvedie z rovnováhy?

Môžu za to rodičia?

Na miesto toho, aby nás rodičia zahrnuli láskou, podporou a vychovávali nás k zdravému sebavedomiu, zaťažili nás obrovským bremenom vlastnej viny, pochybností, negatívnych emócií a ktovie, čoho ešte. Nie je to však ich vina. Väčšinou totiž rodičia robia len to, čo sa naučili od svojich rodičov. Ak ich rodičia nenaučili ako mať rád sám seba, nemohli to naučiť ani oni nás. Snažili sa len dať nám to najlepšie, čo v danej chvíli sami vedeli.

Prečítajte si: Ako mať doma šťastné dieťa? 5 tipov pre milujúcich rodičov

Keď by sme sa však pozreli na samých seba ako na duchovné bytosti, ktoré majú možnosť výberu svojich rodičov ešte pred tým, ako prídu na zem, zistili by sme, že sme si našich rodičov vybrali sami. Vybrali sme si ich preto, že odzrkadľujú nejaký problém alebo zlozvyk, na ktorom musíme pracovať a tak dosiahnuť duchovný rast.

A keďže sme si sami vybrali, ku komu chceme prísť a na čom chceme pracovať, nie je dôvod na paniku. Všetko má svoje riešenie.

Zmeňte svoje myslenie a váš život sa obráti k lepšiemu!

Našich negatívnych presvedčení (napríklad o tom, že sme príliš lenivý, príliš malý, príliš tučný alebo príliš hlúpy, príliš neschopný), ktoré sme zväčša prebrali od dospelých a ktoré v konečnom dôsledku ovplyvňujú celý náš život, sa môžme zbaviť. Sú to totiž len myšlienky a myšlienky sa dajú zmeniť.

Pod vplyvom týchto myšlienok sme k sebe podvedome priťahovali skúsenosti, ktoré im zodpovedali.

Ak sme teda samých seba presvedčili o tom, že ľudia nám len ubližujú, stretávali sme sa zväčša len s takými ľuďmi, ktorí sa k nám takto správali. Nechceme samozrejme ospravedlňovať zlé správanie druhých, ide však o to, že naše presvedčenie k nám doviedlo ľudí práve s takýmto správaním.

Ak svoje presvedčenie zmeníme, títo ľudia pôjdu inde a budú sa tak správať k niekomu inému.

Tak sme vlastne dospeli k tomu, že keďže všetky myšlienkové procesy si vytvárame sami, naše životné skúsenosti sú len odzrkadlením nášho myšlienkového procesu, došli sme k záveru:

Za všetko čo sa nám v živote deje sme zodpovední my sami.

Ak pristúpime na toto tvrdenie, potom zistíme, že je zbytočné obviňovať iných za naše vlastné chyby. Zostáva nám teda vyrovnať sa s týmto tvrdením a odpustiť všetkým, ktorí nám ublížili.

vyliečiť sám seba, stres, meditácia, myšlienky, zmena myslenia

Ak sa nám podarí zbaviť sa týchto negatívnych psychických návykov, pomôže nám to vyhnúť sa rôznych ťažkostiam aj na fyzickej úrovni. Pokiaľ v sebe totiž dlho dusíme odpor, kritiku, vinu či strach, môže sa to rozvinúť až do takej miery, že tieto negatívne emócie začnú rozožierať naše telo a môžu dokonca vyvolať rakovinu.

Tak prichádzame k tomu, že pozitívne myslenie a sebaláska má nielen preventívny, ale aj liečebný účinok na naše telo i myseľ. Pri tomto tvrdení vychádzame opäť zo skúseností Louise Hayovej, ktorá naň prišla v dôsledku dlhoročnej práce s klientmi v oblasti liečiteľskej praxe ako aj z vlastnej skúsenosti, keď sa jej podarilo len na základe zmeny svojho myslenia a podstúpenia očistnej kúry organizmu vyliečiť z rakoviny.

Udržte si zdravý mozog do konca života!

Vychádzajúc zo skúseností autorky môžme teda aj my dospieť k tomu, že pokiaľ sme ochotní zmeniť spôsob svojho myslenia, zbaviť sa negatívnych emócií voči sebe aj iných a mať rád sám seba, môžeme zmeniť celý svoj život a to na psychickej ako aj fyzickej úrovni.

A keď sa nám podarí vyriešiť vzťah samého so sebou, zrazu zistíme, že zmeny nastali aj v iných oblastiach. Zrazu sa môžme tešiť z dobrého zdravia, naša finančná situácia sa nečakane zlepší a naše vzťahy s ľuďmi sa upravia.

Nuž nestojí nám to za to? Skúsme to s Louise Hayovou a jej nekonečnou láskou voči samej sebe ako aj všetkým ľuďom, aby sme tak nezaťažili nielen sami seba, ale aj naše deti a mohli ich vychovávať s láskou a úctou k sebe samým.

 šťastie, zmena života, zmena myslenia, vyliečiť sám seba, meditovať

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: