6 viet, ktoré oteckovia od svojich detí najradšej počujú

Nataša Klárska | 17. október 2017
6 viet, ktoré oteckovia od svojich detí najradšej počujú

Otcovia sú vo výchove detí veľmi dôležití. Deti svojich otcov milujú a zvyčajne im to vedia aj povedať.

Akú úlohu zohráva pri výchove syna otec?

Aké vety potešia otcov z úst ich detí?

„Mám ťa rád(a)“ 

Pre každého ocka je veľmi dôležité počuť túto vetu. Mnoho otcov pochybuje o tom, či sú dobrými rodičmi. Keď im dcéra alebo syn povie túto vetu, je to pre nich veľká úľava a prekonanie strachu zo zlyhania.

Ako byť dobrým otcom, ak máte denne len 30 minút

„Mám najlepšieho ocka na svete“

Nedá sa byť stále iba dobrým rodičom. Občas sa stane, že musíte prijať rozhodnutia, ktoré vaše dieťa nepotešia. O to lepšie padne, keď vám drobec povie, že ste najlepší otec na svete a žiadneho iného by nechcelo.

Otec a dieťa: nekonečná zábava

„Chcem byť ako ty“

Každý ocko by predsa chcel, aby bol vzorom pre svoje dieťa. I keď sa niekedy časom plány zmenia, deti dospejú a z každého vyrastie osobnosť, táto veta padne každému otcovi vhod.

„Buďme spolu“

V dnešnej dobe, kedy je svet plný smartfónov, tabletov a počítačov, je vzácnosť, keď vaše dieťa povie, že chce s vami tráviť čas, ísť na prechádzku, robiť spoločné aktivity alebo len tak byť vo vašej spoločnosti.

Prečítajte si: Otestujte sa: Aký ste otec?

„Chcem ti pomôcť“

Táto veta je znakom správnej výchovy. Z detí sa snažíme vychovávať slušných ľudí, ktorí sú ochotní pomáhať aj ostatným. Po tejto vete viete, že to, čo robíte, robíte správne.

„Toto ma naučil môj ocko“

Keď sa vášmu dieťaťu niečo podarí a navyše povie, že ste ho to naučili vy, je to skvelý pocit. Pri väčšine pokrokov býva práve mama, ale ak sa dieťa niečo naučí od otca a navyše sa tým ešte pochváli, je to pocit obrovskej hrdosti.

Otcovia a dcéry

Ako rodina formuje vývin dieťaťa?

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: