Vyberte sa do sveta najmenších s kockami LEGO® DUPLO® a vyhrajte stavebnice v hodnote 600 €!

Redakcia | 5. jún 2017
Vyberte sa do sveta najmenších s kockami LEGO® DUPLO® a vyhrajte stavebnice v hodnote 600 €!

Farebné kocky LEGO® DUPLO® ukážu vášmu malému staviteľovi úplne nový svet. Predstavte vašim najmenším hru s kockami a podporte tak ich prirodzený vývoj.

Hra s kockami deti baví a rozvíja zároveň. Kocky sú navrhnuté tak, aby padli do rúčok malých detí už od 1,5 roku. Vaši najmenší sa s nimi môžu naučiť veľa nového: počítať, poznávať farby i nové zvieratká a zvuky, ktoré vydávajú, a mnoho ďalšieho. Okrem týchto znalostí pomáhajú rozvíjať jemnú motoriku, kreativitu i predstavivosť. Kocky podliehajú veľmi prísnemu testovaniu a sú pre vašich malých staviteľov celkom bezpečné.

Najprv rozkladáme, potom skladáme

Aby hra dieťa skutočne bavila, je dôležité prispôsobiť ju jeho veku a schopnostiam. Deti najprv kocky rozkladajú a skúmajú ich najrôznejšími spôsobmi. Tým najmenším poskladajte niekoľko kociek na seba a nechajte ich dieliky rozpojovať. Tak začnete veľmi prirodzene rozvíjať ich motoriku. Opakovanie a precvičovanie im dodá potrebnú sebadôveru. Postupne vás deti začnú napodobňovať a búranie veľmi plynule nahradí tvorenie.

Neskôr prichádza stavanie veží a skladanie jednoduchších stavieb. S vekom sú stavby čím ďalej tým väčšie a prepracovanejšie. S vývojom reči a mozgu prichádza i hranie rôznych príbehov a rozvoj predstavivosti.

Zábavné poznávanie sveta

Vďaka hre poznávajú deti svet okolo seba, začínajú chápať súvislosti a osvojujú si základné znalosti. Od 1,5 roku začínajú rozumieť, ako niektoré predmety fungujú a na čo sa používajú. Stavebnice LEGO DUPLO sú vhodné pre deti až do 5 rokov.

Pre tých najmenších od 1,5 roku nájdete medzi stavebnicami v bielych krabiciach rad „Moje prvé“, ktorý im ukáže základné princípy sveta, ktorý ich obklopuje. Napríklad so stavebnicou LEGO DUPLO Môj prvý kolotoč sa zoznámia s princípmi príčiny a následku. Čo sa stane, keď deti otočia kolesom v strede? Roztočí sa celý kolotoč i s roztomilými figúrkami?

 Väčšie deti si môžu rozprávať príbehy so stavebnicou LEGO DUPLO Námestie, v ktorej nájdu autoservis, pekáreň i ordináciu doktorky.

Stavebnica navyše obsahuje päť figúrok, vďaka ktorým sa môžu zahrať takmer na čokoľvek, čo v poslednej dobe zažili.

Súťaž!

Vyhrajte jednu zo 17 stavebníc LEGO DUPLO Námestie a LEGO DUPLO Môj prvý kolotoč. Ukážte nám, akí sú vaši malí stavitelia kreatívni! Vyfoťte ich pri hre a fotku nahrajte na LEGO.MAMAAJA.SK. Porota každý týždeň žrebuje výhercu, a na záver tie najkreatívnejšie príspevky s najvyšším počtom získaných hlasov odmení pestrofarebnými kockami. Viac o súťaži sa dozviete na LEGO.MAMAAJA.SK.

Viac informácií o stavebniciach nájdete na www.LEGO.cz/DUPLO.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: