Predstavujeme najzdravšie jedlo na svete!

Redakcia | 24. august 2018
Predstavujeme najzdravšie jedlo na svete!

Dva roky vymýšľal špičkový kuchár a odborník na výživu najzdravšie jedlo na svete.

Až sa zrodila skutočná lahôdka plná vitamínov: kuracie karí s čučoriedkami a pilaf (pilaf je jedlo, ktorého základ tvorí ryža alebo bulgur). Toto jedlo má toľko antioxidantov ako 49 porcií špenátu!

V čom spočíva výnimočnosť tohto jedla

Neľahkú úlohu, navariť najzdravšie jedlo na svete, si zadal uznávaný britský šéfkuchár a odborník na zdravú výživu, Gurpareet Bains.

Jeho karí je okrem antioxidantov tiež plné ďalších prospešných látok, napríklad antivirotík, analgetík a antibakterík. Pokrm je mixom tradičných prísad, u ktorých sú vyskúšané ich zdravotné prínosy, so súčasnými „superpotravinami“, ktoré pomáhajú znižovať riziko mnohých chorôb, od rakoviny až po Alzheimerovu chorobu.

„Karí, ktoré som vytvoril je plné zdraviu prospešných ingrediencií. Pri pravidelnom jedení raz týždenne by toto jedlo mohlo zasadiť zničujúci úder mnohým chorobám,“ tvrdí Bains. Každá porcia Bainsovho karí obsahuje 25-tisíc jednotiek ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity), čo je vedecká miera pre antioxidačnú kapacitu v potravinách.

RECEPT na KARI nájdete TU:

najzdravšie jedlo na svete

Antioxidanty v tomto karí sú prospešné

Potraviny s vysokou hodnotou ORAC dokážu podľa vedcov bojovať proti rakovine, Alzheimerovej chorobe, srdcovým ochoreniam i cukrovke.

Antioxidanty neutralizujú voľné radikály v organizme, čím spomaľujú proces starnutia a znižujú riziko niektorých civilizačných chorôb. Len pre porovnanie, väčšina zdravých jedál, ako sú napríklad zeleninové šaláty, má menej ako päť tisíc jednotiek ORAC.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: