Nič nie je NEMOŽNÉ! Deväťročný Jack si splnil sen pracovať pre NASA

Redakcia | 10. august 2017
Nič nie je NEMOŽNÉ! Deväťročný Jack si splnil sen pracovať pre NASA

Ako deti sme mali o svojej budúcej práci celkom jasné predstavy. Túžili sme byť baletkami, krotiteľmi levov, smetiarmi či astronautami. 9 ročný Jack Davis sa túžil stať Ochrancom vesmíru. Keď zistil, že NASA hľadá človeka, neváhal a napísal im.

Moja sestra tvrdí, že som mimozemšťan...

„Vážená NASA," začína sa Jackov list. „Volám sa Jack Davis a chcel by som požiadať o prácu dôstojníka ochrany planéty. Budem mať deväť, ale myslím, že by som bol vhodný pre túto prácu," pokračuje.

"Jedným z dôvodov je, že moja sestra tvrdí, že som mimozemšťan. Tiež som videl takmer všetky vesmírne a mimozemšťanské filmy. Videl som aj show Marvel Agents of Shield a dúfam, že uvidím film Men In Black. Som skvelý vo videohrách. Som mladý, takže sa môžem naučiť, a trochu aj viem, myslieť ako mimozemšťan."

"S pozdravom
Jack Davis
Strážca galaxie
Štvrtá trieda ."

Jack vyletel ku hviezdam

Ak toto nie je najroztomilejší list, aký ste kedy čítali, tak už neviem čo. Pracovníci NASA neváhali a odpovedali na Jackovu presvedčivú žiadosť. James L. Green napísal Jackovi trefnú odpoveď:

"Drahý Jack, počul som, že si strážcom galaxie a že máš záujem byť v NASA dôstojníkom ochrany planéty. To je skvelé! Naša pozícia dôstojníka ochrany planéty je zaujímavá a veľmi dôležitá práca. Je to o ochrane Zeme pred malými mikróbmi, keď prinesieme vzorky z Mesiaca, asteroidov a z Marsu. Vždy sa snažíme hľadať budúcich vedcov a inžinierov, takže dúfam, že budeš v škole tvrdo študovať a pracovať! Verím, že sa s tebou tu v NASA raz stretneme " napísal v liste.

Hoci Jack nezískal svoju vysnívanú prácu, dostal od vedca z NASA úžasný list! Musíme povedať, že jeho odpoveď bola skvelá a sme si istí, že Jack bol z listu nadšený.

Deväť rokov môže byť trochu málo na to, aby sa mohol pripojiť k tímu NASA, ale hádam ho tento list inšpiruje, aby sa dostal doslova k hviezdam!

 Keď budem veľký, tak... Aké sny a predstavy majú o svojej budúcnosti dnešné deti?

 Kedy bude zajtra? – Ako deťom vysvetliť vnímanie času?

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: