Imunitný tréning s Anastasiou Kuzminovou už tento piatok

Redakcia | 16. máj 2017
Imunitný tréning s Anastasiou Kuzminovou už tento piatok

Banská Bystrica – Európske mesto športu a májová ambasádorka EMŠ Anastasia Kuzminová pozývajú v piatok, 19. mája o 15.00 hod. do Parku pod Pamätník SNP na otvorenie jedinečnej informačno-motivačnej cesty. Rodičom bude v meste pod Urpínom pripomínať, aké dôležité je pestovať imunitu a športové aktivity najmenších od ich ranného veku.

Zdravie a šport spolu úzko súvisia. Rovnako, ako na výborný športový výkon potrebujeme trénovať, tak tréning potrebuje aj naše zdravie a predovšetkým silný imunitný systém. To je hlavná myšlienka podujatia, ktoré je úzko spojené s dvojnásobnou mamou a dvojnásobnou zlatou olympioničkou Anastasiou Kuzminovou.

„V živote sú pre mňa najdôležitejšie dve veci - moja rodina a šport. Som veľmi rada, že to môžem spájať. Pre športovkyňu je nevyhnutný dobrý tréning, vytrvalosť a cieľavedomosť. Za základ zdravia celej mojej rodiny považujem imunitu. A aj tá potrebuje tréning. Pohyb, spánok, pozitívne myslenie a pestrú a vyváženú stravu. Uvedomujem si, že najdôležitejšie, čo môžem deťom poskytnúť sú pevné základy ich zdravia, predovšetkým základy imunity,“ hovorí Anastasia.

V areáli pri novej korčuliarskej dráhe sa od 19. mája budú môcť návštevníci nájsť informačné tabule s praktickými informáciami o športovom a imunitnom tréningu a nenáročnými športovými úlohami. Projekt patrí medzi ďalšie aktivity, ktoré v Európskom meste športu spájajú aktívny pohyb, šport i deti.

„Zoberte svoje ratolesti a príďte si spolu s Nasťou v piatok poobede zašportovať. Dozviete sa užitočné informácie, prečo je dôležité trénovať imunitu detí. V rámci programu sa budete môcť zapojiť aj do súťaže a vyhrať pekné ceny. Všetci ste srdečne vítaní,“ pozýva Martin Turčan, 2. zástupca primátora.
Ďalšie informácie nájdete aj na: www.imunitnytrening.sk a emsbb.sk.

Dvojnásobná zlatá olympionička a dvojnásobná mama Anastasia Vladimirovna Kuzminova (rod. Šipulinová) sa narodila 28. augusta 1984 na Sibíri v meste Ťumeň. Od roku 2008 žije na Slovensku v Banskej Bystrici a reprezentuje našu krajinu v biatlone. Na Zimných olympijských hrách 2010 vo Vancouveri vyhrala zlatú medailu v rýchlostných pretekoch na 7,5 km a striebornú medailu v stíhacích pretekoch na 10 km. Víťazstvo z rýchlostných pretekov následne obhájila na Zimných olympijských hrách 2014 v Soči. S manželom Danielom Kuzminom majú syna Jeliseja (2007) a dcéru Oliviu (2015).

Čo je to imunitný tréning

Budeme zdraví, ak budeme športovať a môžeme športovať, len keď budeme zdraví. Imunitný systém sa začína formovať už v ranom veku. Dieťa prichádza na svet bezbranné, no vybavené imunitou svojej mamy. Aby si však vybudovalo svoj imunitný systém, musí sa počas prvých mesiacov naučiť ako sa správať voči podnetom zvonku. Trénovať imunitu detí je dôležité.  Batoľatá potrebujú nielen vyváženú pestrú stravu, ale aj pravidelný režim s dostatkom pohybu na čerstvom vzduchu. Imunitný tréning v detstve je základom zdravia a odolnosti v dospelosti.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: