Detstvo je rozprávka - pozrite si prekrásne fotografie talentovanej mamy z Poľska

Redakcia | 14. máj 2016
Detstvo je rozprávka - pozrite si prekrásne fotografie talentovanej mamy z Poľska

Rozprávky, ktoré sú inšpiráciou, fantáziou. Budú pre deti krásnou spomienkou, čarovným "gombíkom", ktorý ich vráti do detstva. Zvečnené do fotografií sú spomienkou zhmotnenou. Anna Rozwadowska zhmotňuje rozprávkové detstvo svojich detí. Pozrite si jej nádherné fotky!

Deti sú inšpirácia. Sú zázrak, sú láska, bezodná studňa nápadov a kreatívnych "nakopnutí". Svoje o tom vie aj poľská mama Anna Rozwadowska, ktorá rozprávkové detstvo svojich detí zvečňuje v kostýmoch a fotografiách. Oboje robí sama, vlastnými rukami a vlastným kreatívnym "videním".

"Ako tínedžerka, dokonca ako raná dospeláčka som sa neodvážila myslieť si o sebe, že som kreatívna...
Všetko sa však zmenilo... Narodil sa mi môj syn Jacob a objavila som Pinterest. Porodila som druhé dieťa – dcéru Barbaru, a naučila som sa šiť. A toto všetko spôsobilo, že som tým, kým som...

Svoje deti som fotila, odkedy sa narodili. Spravila som stovky, tisícky fotiek. Asi pred rokom som začala hľadať niečo výnimočné. Inšpirovaná úžasnými fotografmi po celom svete, pokúšala som sa zachytiť vlastným spôsobom časť detstva svojich detí. A stále sa o to pokúšam.

Kostýmy som ušila sama. Väčšina kúskov outfitov mojich detí na fotkách je mojím dielom (okrem topánok). Zvyčajne využívam najlacnejšie dostupné látky, aké sa dá. Na fotenie väčšinou hľadám prostredie blízko nášho domu, maximálne do 20 km.

Fotenie netrvá dlhšie ako 10 – 15 minút (ak fotím moju dcérku, ktorá má tri roky, nemôže trvať dlhšie ako 5 - 6 minút). Nikdy nenacvičujeme pózy. Je to príbeh, rozprávka, ktorú počas fotenia rozprávame a vďaka tomu reagujú úplne prirodzene.

Nie som profesionálna fotografka. Profesiou som učiteľka na strednej škole v Poľsku. Fotografovanie aj šitie sú mojím hobby. Oboje ma napĺňa energiou. Hlavu mám plnú nápadov pre ďalšie obrázky. Len keby deň trval dlhšie..."

Prekrásne diela, inšpiratívne, jemné a skutočne rozprávkové... čo poviete?

Zdroj: Anna Rozwadowska

Fotogaléria

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: