Dieťa články

M Krvácanie z nosa: (NE)treba sa ho báť?

Krvácanie z nosa: (NE)treba sa ho báť?

Krvácanie z nosa, odb. epistaxia, nemusí predstavovať nič závažné, avšak na druhej strane môže byť príznakom nejakého prebiehajúceho ochorenia. To, do akej miery je nebezpečné, závisí od viacerých faktorov – od častosti, intenzity, príčiny vzniku a napr. i od veku a prekonaných ochorení. Čítať viac..

M test otcovstva - je to dieťa vôbec moje

Test otcovstva: Je to dieťa moje?

Žiadne dieťa si nezaslúži byť v situácii, kedy sa jeho rodičia sporia o to, či sú skutočne jeho otec a mama. Ale, žiaľ, niekedy život prinesie takéto situácie... Pomôže pri tom aj test. otcovstva. Čítať viac..

TAKTO budú mať deti radi matematiku

TAKTO budú mať deti radi matematiku

Aj vy svojim deťom čítate rozprávky? A čo tak porozprávať sa s nimi pred spaním o matematike? Tak isto ako rozprávka rozširuje slovnú zásobu detí a cibrí fantáziu, zábavné matematické príbehy môžu zlepšiť ich matematické schopnosti. Čítať viac..

Rastie rezeň na strome ALEBO Och, zajka jesť nebudem!

Rastie rezeň na strome ALEBO Och, zajka jesť nebudem!

„Fúúúj, to je nechutnééé!“, vykríkol jedného dňa Adam (6) pri obede. Jeho starší brat mu práve prezradil, že klobása na jeho tanieri pochádza z koňa. „Toto teda jesť nebudem!“, zaumienil si malý škôlkar, odsunul tanier od seba a od tej chvíle sa stal vegetariánom na pol úväzku. Čítať viac..

Diagnóza: TRI ROKY

Diagnóza: TRI ROKY

Tri roky sú veľkým medzníkom v živote dieťaťa a asi nemusím špeciálne prízvukovať, že aj pre rodičov. To milé, malé, usmievavé dieťatko sa zrazu stane umrnčaným a ťažko znesiteľným klbkom, voči ktorému sa treba obrniť poriadnou dávkou trpezlivosti a sebareflexie. Čítať viac..

Článkov: 1900