Dieťa články

Rodičovský manuál: Prečo deti ZLOSTIA

Rodičovský manuál: Prečo deti ZLOSTIA

Nie sme celkom pripravení na to, čo všetko so sebou rodičovstvo obnáša. Vo chvíli, keď sa dvojročné dieťa hodí o zem a vrieska, akoby ho z kože drali, sme zúfalí. Vo chvíli, keď ukradne z peňaženky drobné na cigarety, tiež. Prečo sa vlastne dieťa tak často stavia do opozície a "zlostí" nás svojim správaním? Čítať viac..

Život s detskou mozgovou obrnou

Život s detskou mozgovou obrnou

Detská mozgová obrna patrí k najčastejším ochoreniam nervového systému u detí. Radí sa k diagnózam, ktoré súčasná medicína nedokáže liečiť, len čiastočne zmierniť jej príznaky. Ide o ochorenie, ktoré v sebe zahŕňa mnohé ťažkosti, najčastejšie sa prejavujúce nedostatočnou kontrolou hybnosti malého pacienta. Čítať viac..

Ak imunita štrajkuje...

Ak imunita štrajkuje...

Máte pocit, že prechádzate z choroby do choroby a nedarí sa vám z roztočeného kolotoča chorôb vystúpiť? Raz prichádza neutíchajúci kašeľ, vzápätí nato nastupuje prechladnutie podávajúce si kľučku s boľavým hrdlom? Čítať viac..

Trápia vás mandle? TOTO by ste mali vedieť

Trápia vás mandle? TOTO by ste mali vedieť

Stále sa opakujúce angíny, po ktorých sú mandle zjazvené, antibiotiká ako bonus takmer každý mesiac... Iné deti sa hrajú na ihrisku, len to vaše je stále choré. A udržať ho doma, keď je vonku tak úžasne, je výkon. A možno problémom vášho drobca nie sú krčné mandle, ale nosohltanová mandľa. Našťastie, v jednom i druhom prípade existujú riešenia. Čítať viac..

(NE)poriadni školáci: Výbuch v školskej taške

(NE)poriadni školáci: Výbuch v školskej taške

Obaly, ktoré vydržia na učebniciach a zošitoch tak týždeň, by už mali byť zapísané do knihy rekordov školáka. Somárske uši, kedysi hanba, sú dnes bežnou súčasťou „výbavy“ mnohých žiakov. Fľaky, škrtanice, trhance, nečitateľné písmo, večne chýbajúce pomôcky a žiacka knižka, pokiaľ nie je internetová, tak si priam žobre o poľutovanie... Kto to doma nemá, nech sa prihlási! Čítať viac..

Detský KAŠEĽ: Tipy ako si s ním poradiť

Detský KAŠEĽ: Tipy ako si s ním poradiť

Kašeľ u detí či bábätiek je nepríjemným zvukom pre každú mamičku. V tomto období zvýšeného výskytu chorôb sa mu však máloktoré dieťa vyhne. Radšej si teda povedzme, ako rozpoznať jednotlivé fázy kašľa a ako si s nimi poradiť. Čítať viac..

Článkov: 1900